„NISSAN QASHQAI“ ATNAUJINO VARIKLIŲ GAMĄ NAUJU 1.3 LITRO BENZININIU VARIKLIU / Ivuana / Naujienos

„NISSAN QASHQAI“ ATNAUJINO VARIKLIŲ GAMĄ NAUJU 1.3 LITRO BENZININIU VARIKLIU

Nissan“ pristato naują galios agregatą. Europoje populiariausias krosoveris „Qashqai“ dabar yra dar patrauklesnis nei anksčiau. Pirkėjams siūlomas naujas didelio efektyvumo benzininių variklių asortimentas, naujoji informacijos ir pramogų sistema su patobulintomis funkcijomis.

Naujas benzininis variklis

Nuo šiol „Nissan Qashqai“ turės naują 1,3 litro benzininį 140 AG arba 160 AG variklį, kuri derinama su šešių pavarų mechanine arba naująja automatine septynių pavarų dvigubos sankabos transmisija (DCT). Kolkas modeliai su naujuoju varikliu tiekiami tik su priekiniais varančiaisiais ratais. Tai pirmas kartas, kai „DCT“ montuojama „Nissan“ modeliuose.

„Qashqai“ trys naujosios 1,3 litro galios pavaros pakeičia tris senąsias: 1,2 litro 115 AG su mechanine transmisija ir CVT bei 1,6 litro 163 AG su mechanine transmisija. Visos naujosios galios pavaros atitinka naujausius „Euro 6d-Temp“ taršos standartus.

Ši patobulinta benzininė galios pavara, pasižyminti mažesnėmis degalų sąnaudomis ir CO2tarša. Pirkėjai įvertins galingesnius variklius ir geresnį pavarų dėžės reakcijos laiką bei akceleraciją.

Naujas didelio efektyvumo variklis su 140 AG ir 160 AG užtikrina mažesnes degalų sąnaudas ir COtaršą. Sukurtas suvienijus „Renault-Nissan-Mitsubishi“ aljanso stiprybes ir išteklius bei bendradarbiaujant su „Daimler“.

Siūlomos trys naujojo 1,3 litro variklių versijos: 140 AG, 240 Nm su šešių pavarų mechaninė transmisija, 160 AG, 260 Nm su šešių pavarų mechaninė transmisija ir 160 AG, 270 Nm su septynių automatine pavarų dėže DCT.

Jean-Philippe’as Roux, „Nissan Europe“ miesto visureigių generalinis vadovas, komentavo: „Šio naujojo 1,3 litro variklio išleidimas yra tinkamas atsakas į besikeičiančias rinkos sąlygas, kadangi patenkina klientų poreikius, susijusius su didelio efektyvumo benzininiu varikliu, kuris užtikrina išskirtinį važiavimo našumą ir mažesnes degalų sąnaudas.“

Naujoji „NissanConnect“ informacijos ir pramogų sistema

Naujoji „Nissan“ informacijos ir pramogų sistema su patobulintomis funkcijomis dabar prieinama visuose „Qashqai“ krosoveriuose.

Naujoji „NissanConnect“ – tai nauja, pažangi informacijos ir pramogų sistema, užtikrinanti geresnį vairuotojo ir automobilio ryšį. Klientai gali džiaugtis sklandžiu ir intuityviu išmaniojo telefono integravimu į automobilio sistemą bei galimybe atsisiųsti žemėlapio ir programinės įrangos naujinius belaidžiu ryšiu. „Apple CarPlay“ ir „Android Auto“ yra visų modelių, išskyrus bazines „Visia“ versijas, komplektacijoje.

Naudotojai, norintys geresnio funkcionalumo, skatinami į savo išmaniuosius telefonus atsisiųsti naująją navigacijos „Door-to-Door“ programėlę arba naudotis kitomis, pvz. „Waze“.

Naujoji „NissanConnect“ sistema turi septynių colių skersmens jutiklinį ekraną. Jo dydis nepakito, tačiau liko mažiau mygtukų ir atsirado nauja „multi-touch“ galimybė. Naujos sistemos funkcijos:

-      Vienos eilutės paieška: ši nauja navigacijos sistemos funkcija pagreitina ir supaprastina vietos paieškos procesą

-      Suasmeninimas: pradžios ekranas yra visiškai individualizuojamas naudojant rikiavimo funkciją, taigi naudotojai įprastoms užduotims gali susikurti nuorodas

-      Balso atpažinimo funkcija: įjungiama spaudžiant vairo mygtukus, balso komandas galima naudoti telefono skambučiams, pranešimams perskaityti ir muzikai valdyti

-      „Apple CarPlay“ ir „Android Auto“: standartinė „Nissan Qashqai“ modelių „Acenta“, „N-Connecta“, „Tekna“ ir „Tekna+“ įranga

-      3D žemėlapiai: didesnis aiškumas, papildoma kelių lietimų galimybė, skirta padidinti arba sumažinti mastelį, leidžia padidinti detalumą arba užtikrinti platesnį vaizdą

-      Rasti savo automobilį: naudotojui perkėlus navigaciją į išmanųjį telefoną ir iki galutinio tikslo einant pėsčiomis, užregistruojama automobilio stovėjimo vieta

-      „TomTom Premium Traffic*“: tiksli realaus laiko eismo informacija nuolat atnaujina maršrutą ir tokiu būdu sutrumpina kelionės laiką. Ši paslauga teikiama nemokamai penkerius metus, ji perduodama antram ir tolesniems savininkams (*Baltijos šalyse ši paslauga netiekiama)

-      Navigacijos programėlė „Door-to-Door“: klientas, norėdamas naudotis visomis „NissanConnect“ funkcijomis, gali atsisiųsti programėlę iš „Apple Store“ arba „Google Play“ į savo išmanųjį telefoną.

-      Kelionės planavimas prieš išvykstant / paskirties vieta siunčiama į automobilį: kartu su navigacijos nuo durų iki durų programėle namie arba biure esantis naudotojas gali išmaniajame telefone nurodyti kelionės tikslą ir išsiųsti jį į „Qashqai“. Maršruto nurodymas prasidės užvedus automobilį.

-      Programinės įrangos ir žemėlapio naujiniai: klientai savo patogumui gali juos atsisiųsti naudodami „Wi-Fi“ arba išmaniojo telefono duomenų paketą.