„Nissan“ Sanderlando gamykloje surinktas milijoninis „Juke“ modelis / Ivuana / Naujienos

„Nissan“ Sanderlando gamykloje surinktas milijoninis „Juke“ modelis

Praėjo 8 metai nuo to, kai šis modelis sukūrė kompaktinių krosoverių segmentą ir šiandien nuo konvejerio „Nissan“ Sanderlando gamykloje nuriedėjo jau milijoninis automobilis. Vidutiniškai čia kas 105 sekundes pagaminamas naujas „Juke“.

Automobilis jau pagarsėjo savo išskirtiniu sportišku stiliumi, o 2018 metų „Juke“ dabar galima komplektuoti su begale unikalių interjero ir išorės elementų. Dėka jų klientai gali rinktis iš daugiau nei 23 tūkst. skirtingų naujojo „Juke“ versijų.

Milijoninis Sanderlando gamyklos „Juke“ nuo konvejerio nuriedėjo gausiausios „Tekna“ komplektacijos ir „Vivid Blue“ mėlynos spalvos, kuri tik neseniai buvo pristatyta asortimente.

Pasak „Nissan Europe“ gamybos viceprezidento Kevino Fitzpatricko, milijoninis pagamintas modelis yra svarbus  pasiekimas kiekvienam modeliui.

„Prieš aštuonerius metus nieko panašaus į „Juke“ nebuvo. Jis rinkoje sukūrė visiškai naują segmentą ir iki šiol nematytą dizainą. Šiandien turime milijoną klientų, o „Juke“ išlieka savo segmento lyderiu. Nuostabu, kad 2018 metų modelis su visais savo patobulinimais ir personalizavimo galimybėmis yra toks pat populiarus kaip 2010 metais nuo konvejerio nuriedėjusi versija“, - sako jis.

„Juke“ buvo antrasis krosoveris po „Qashqai“, kuris gaminamas Sanderlando gamykloje. Pastarasis rinkoje pasirodė 2006 metais ir užtikrino „Nissan“ lyderystę krosoverių rinkoje. Šioje gamykloje buvo surinkti daugiau nei 3 mln. „Qashqai” modelių. Iki tol šešiaženklį skaičių peržengė „Micra“ (2,4 mln.) ir „Primera“ (1,5 mln.)

Tarp milijono pagamintų modelių yra ir prabangi bei sportiška „Juke NISMO“ versija, kuri Sanderlande buvo pradėta gaminti 2012 metais. Pardavimų statistika rodo, kad populiariausia tarp Europos klientų yra juoda spalva. Ji taip pat vyrauja renkantis personalizuotas interjero ir kėbulo apdailas.

„Juke“ ir toliau išlieka sėkmingu modeliu, o Europoje 2017 metais jų parduota 95 tūkst. vienetų. Naujausias modelis gali pasigirti rafinuotais elementais: juodo chromo V formos grotelės, juodos žibintų apdailos ir tamsūs posūkių signalai veidrodėliuose. Priešrūkiniai LED žibintai jau yra standartinėje „Acenta“ lygio komplektacijoje.

„Juke“ dabar galima komplektuoti su trimis naujais 16 ir 18 colių ratų komplektais. Ieškantys papildomo išskirtinio akcento savo automobiliui kartu su „Tekna“ komplektacija gali pasirinkti spalvotas ratlankių apdailos detales.

Interjere galima rinktis papildomus suasmeninimo elementus: anoduoto aliuminio oranžinius arba mėlynus intarpus, dirbtinės odos sėdynes, porankį ir prietaisų skydelio apsaugą nuo saulės. „Juke“ galima užsisakyti su „Bose Personal sound“ garso sistema, atkuriančią aukščiausios kokybės garsą. Tuo tarpu vairuotojo galvos atloše esantys garsiakalbiai leidžia pajausti erdvinį garsą.

Juke veikia tokios inovatyvios technologijos kaip aplinkinio vaizdo monitorius su keturiomis kameromis, judančių objektų aptikimo sistema bei nukrypimo iš eismo juosots ir aklosios matymo zonos perspėjimai.