AUTOMOBILINIŲ TECHNOLOGIJŲ SRITYJE NAUJAS ETAPAS / Ivuana / Naujienos

AUTOMOBILINIŲ TECHNOLOGIJŲ SRITYJE NAUJAS ETAPAS

Pasaulyje labiausiai perkamame 100 % elektriniame automobilyje dabar montuojama dar daugiau aukščiausios kokybės technologijų

 

 

 

 

 

„Nissan" keičia vairuotojų požiūrį į elektrinius automobilius montuodama naujausiais technologijas į naujausią „Nissan LEAF".

 

„Nissan" inžinieriai iš Didžiosios Britanijos, Europos ir Japonijos 2013 m. „Nissan LEAF" modeliui įdiegė daugiau nei 100 inžinerinių ir technologinių naujovių bei patobulino daug esamų funkcijų, kad būtų pasiektas dar didesnis energijos suvartojimo efektyvumas, o automobilis taptų dar ekologiškesnis nei iki šiol.

 

Centrinis elementas - „CarWings" telematikos ir pramogų sistema, sujungta su išoriniu pasauliu naudojant tam skirtą įmontuotą SIM kortelę. Ši savybė leidžia vairuotojams susieti automobilį su išmaniuoju telefonu, o visa sistema valdoma prietaisų skydelyje su septynių colių liečiamuoju ekranu.

 

Didžioji dalis pakeitimų buvo atlikta remiantis tiesioginiais klientų atsiliepimais arba atsižvelgta į komentarus, išsakytus forumuose apie „Nissan LEAF" ir kitus automobilius.

 

Vienas iš svarbesnių pakeitimų - algoritmo atnaujinimas, kuris kelionėje naudojamas nustatant likusį automobilio nuvažiuojamą atstumą. Kiti pakeitimai:

  • Galimybė „paskambinti" „Nissan LEAF" prieš išsiruošiant į kelionę ir patikrinti įkrovos būseną
  • Navigacijos patobulinta funkcija parodo, akumuliatoriaus likutį suplanuotos kelionės pabaigoje
  • Nuolatos per telematinę sistemą naujinamas arti esančių įkrovimo stočių sąrašas
  • Ekologinio režimo mygtukas ant vairo sumažina akceleraciją ir padidina nuvažiuojamą atstumą
  • „Bose" energiją taupančios serijos (EES) garso sistema yra su mažesniu žemų dažnių garsiakalbiu ir skaitmeniniu stiprintuvu, todėl mažiau sunaudojama energijos
  • Naujas akumuliatoriaus indikatorius, kuris rodo akumuliatoriaus įkrovos likutį ne tik padalomis, bet ir procentais
  • LED švieselė įkrovimo jungčių skyriuje, kad naktį galėtumėte legvai prijungti įkrovimo kabelį
  • Automobilį galima pašildyti žiemą arba atvėsinti vasarą su „CarWings" programa, kurią galima suaktyvinti esant namuose arba darbe
  • RSS skaityklė važiuojant pateikia naujienas, orų prognozę arba informaciją, gaunamą iš jūsų mėgstamų RSS kanalų

Malcolm Holmes, garso, IT, prietaisų ir jungiklių dizaino padalinio vadovas: „Technologija vaidina vis svarbesnį vaidmenį mūsų klientams, o „Nissan" komanda deda visas pastangas, kad technologija, kurią pritaikome „Nissan LEAF" automobilyje, būtų novatoriška ir patraukli."

 

„Nemontuojame bet ko. Visos technologijos yra labai naudingos vartotojui, o bet kokios savybės ir funkcijos, kurias suprojektuojame visiškai naujam „Nissan LEAF", neabejotinai suteikia vairuojant daugiau malonumo."

 

Saugumas „Nissan LEAF" yra visų svarbiausias, todėl visi aukštos įtampos šaltiniai saugiau išdėstyti salono išorėje. Po variklio gaubtu sumontuotas specialiai pritaikytas 12 V akumuliatorius, tiekiantis energiją prietaisams esantiems vairuotojo ir keleivio erdvėje, pavyzdžiui, langų valdymui, jungikliams ir automobilinei pramogų sistemai.

 

„LEAF" variklis yra futbolo kamuolio dydžio, o akumuliatorių galima įkrauti iš įvairių maitinimo šaltinių, pavyzdžiui, buitinio lizdo, kur įprasta AC srovė keičiama į DC ir taip įkraunami akumuliatoriai.

 

Visame pasaulyje keliais važinėja virš 65 000 „Nissan LEAF" automobilių, o vien Europoje „Nissan LEAF" skaičius siekia virš 10 000; visais jais kartu nuvažiuota daugiau nei 300 milijonų kilometrų ir taip neišskiriant nei vieno gramo emisijų.