„NISSAN" BARSELONOJE GAMINS VIEN ELEKTRA VAROMĄ MINIVENĄ / Ivuana / Naujienos

„NISSAN" BARSELONOJE GAMINS VIEN ELEKTRA VAROMĄ MINIVENĄ

- Elektra varomas „NV200" modelis pasirodys 2013 m. -

  • Vien elektra varomo „e-NV200" gamyba prasidės 2013 finansiniais metais.
  • Antrasis „Nissan" vien elektra varomas automobilis bus gaminamas Barselonoje esančioje gamykloje.
  • Tai pagrindinis 100 mln. eurų vertės „Nissan" investicinis projektas Ispanijoje.
  • „Nissan" gamykloje ir jos tiekėjų įmonėse Ispanijoje bus sukurta daugiau nei 700 darbo vietų.
  • Universalus automobilis suteiks nepakartojamų potyrių juo keliaujančioms šeimoms ir verslininkams.
  • Salono funkcionalumu bei talpiu krovinių skyriumi šis modelis panašus į „NV200", jam taip pat būdingos mažiausios klasėje eksploatacinės išlaidos.

„Nissan" paskelbė apie vien elektra varomo, kompaktiško miniveno„e-NV200" gamybos pradžią 2013 finansiniais metais Barselonoje įkurtoje gamykloje. Naujasis modelis bus gaminamas apdovanojimą pelniusio NV200", gaminamo šioje gamykloje, pagrindu. Tai bus svarbus naujoviškas sprendimas, papildysiantis pasaulinį „Nissan" lengvųjų komercinių automobilių asortimentą.

„e-NV200" taps antruoju „Nissan" elektromobiliu (EV) po 2010 m. pasirodžiusio ir daug apdovanojimų spėjusio susižerti „Nissan LEAF" modelio. Tai dar vienas „Nissan" ilgalaikio įsipareigojimo siekti mobilumo be taršos įrodymas. Tiek verslininkus, tiek šeimas „e-NV200" džiugins savo funkcionalumu ir erdviu salonu. Be to, jis perims dabartinio „NV200" modelio naujoviškus ir praktiškus sprendimus bei pažangiausius „Nissan LEAF" galios agregatus. Dėl šių įdiegtų sprendimų naujasis elektromobilis nuvažiuos panašų atstumą, kaip ir „Nissan LEAF". „e-NV200" būdingos ir į „LEAF" panašios važiavimo savybės, taip pat mažiausios klasėje eksploatacinės ir priežiūros išlaidos.

Numatyta, jog naujasis modelis, kurio gamybai Ispanijoje „Nissan" investavo 100 mln. eurų, padės sukurti apie 700 naujų darbo vietų. Barselona taps vienintelee-NV200" gamintoja, kuri tieks šiuos modelius kitų šalių rinkoms, taip pabrėždama augantį „Nissan" gamybos operacijų Ispanijoje konkurencingumą.

„E-NV200" - DAR VIENAS „NISSAN" BENDROVĖS ŽINGSNIS Į PRIEKĮ, SIEKIANT TAPTI PIRMAUJANČIA LENGVŲJŲ KOMERCINIŲ AUTOMOBILIŲ GAMINTOJA

Anot „Nissan" viceprezidento Andy Palmerio, „e-NV200" yra tikras laimėjimas komercinių automobilių klasėje; tai dar kartą pabrėžia „Nissan" lyderystę elektromobilių segmente.

„Naujasis modelis bus erdvus, universalus ir praktiškas, kaip ir tradicinis kompaktiškas minivenas, tačiau važiuodamas jis neišskirs nė gramo anglies dvideginio ir užtikrins ypatingą važiavimo patirtį, kuria išsiskiria elektromobiliai. Svarbiausia yra tai, kad šio automobilio eksploatacinės ir priežiūros išlaidos bus mažiausios klasėje. Dėl šios priežasties jis taps ypač patraukliu pasiūlymu tiek verslininkams, tiek šeimoms."

„e-NV200" taps reikšmingu postūmiu „Nissan" siekiant iki 2016 m. tapti didžiausia lengvųjų komercinių automobilių gamintoja (tai pagrindinis vidutinės trukmės plano „Nissan Power 88" tikslas). Praėjusiais metais „Nissan" šventė istorinės reikšmės laimėjimą - per vienerius metus bendrovė pardavė daugiau nei milijoną lengvųjų komercinių automobilių visame pasaulyje.

Jau parduota apie 100 000 dabartinės „NV200" serijos modelių. „NV200" laimėjo naujosios kartos Niujorko miesto taksi konkursą „Ateities taksi" Jungtinėse Amerikos valstijose.

Šiuo metu Europoje intensyviai atliekami „NV200" prototipo pagrindu sukurtų elektromobilių vertinimai. Šie tyrimai bus tęsiami artimiausius mėnesius. Tyrimų rezultatai padės „Nissan" visapusiškai įvertinti pirkėjų reikalavimus prieš pradedant masinę gamybą 2013 finansiniais metais.