Nissan pradeda prekybą 100% elektriniu "Nissan LEAF" Estijoje / Ivuana / Naujienos

Nissan pradeda prekybą 100% elektriniu "Nissan LEAF" Estijoje

"Nissan LEAF" pagaliau atvyko į Estiją. Prekybą žadama pradėti šių metų pavasarį. Estija pirmoji iš Baltijos šalių, kurioje valstybė skiria ženklią paramą elektromobilių, tokių, kaip "Nissan LEAF", įsigyjimui.

 

Nissan kompanija žengė svarbų žingsnį ir prekybą, pilnai elektra varomu ir daugybę tarptautinių apdovanojimų pelniusiu "Nissan LEAF", Suomijoje ir Estijoje pradės tuo pačiu metu. Tokį sprendimą lėmė Estijos valstybės elektromobilių krovimo tinklo vystymo programa bei ženkli parama elektromobilių bei jų krovimo įrangos įsigyjimui.

 

Siekdama skatinti elektromobilių naudojimą, Estijos valstybė skyrė paramą jų įsigyjimui. Ketinantys įsigyti "Nissan LEAF", gali pateikti paraišką, kuri dengs net iki 50% automobilio vertės, bet ne daugiau, kaip 18.000 eurų. Gyventojai gali pateikti paraiškas iki 2012 metų lapkričio 30 dienos arba iki tol, kol bus išnadutotos visos, elektromobilių įsigyjimui skirtos, programos lėšos.

 

"Estijos vyriausybė siekia užtikrinti, kad naudoti elektromobilį Estijoje bus patogu ir saugu, lygiai taip pat, kaip ir bet kokį kitą automobilį" - sako Jarmo Tuisk, inovacijų ir technologijų skyriaus, prie ekonomikos ir komunikacijų ministerijos, direktorius. - "Siekiant įgyvendinti šį tikslą, būtina įrengti valstybinio mąsto greitojo įkrovimo stotelių tinklą."

 

"Mums džiugu, kad Estijos vyriausybė sutiko remti judėjimo be emisijų iniciatyvą" - sako Jacekas Gorskis, "Nissan Nordic Europe" generalinis direktorius - "Manau, "Nissan LEAF" puikiai tiks Estijai - jis geras daugeliu atžvilgių, ir jau net dabar pasižymi dideliu klientų susidomėjimu."

 

Estijos valdžia jau greitai įrengs įkrovimo stoteles visose gyvenamose vietovėse su didesniu nei 5,000 gyventojų skaičiumi bei pagrindiniuose keliuose kas 50 kilometrų, taip bus sukurtas tankiausias įkrovimo stotelių tinklas Europoje. Įkrovimo stotelių tinklo diegimas bus užbaigtas 2013 metų spalio pabaigoje. Elektrinio mobilumo iniciatyvą remia mobilumo be emisijų programa finansuojama "KredEx" kreditų kompanijos, kaip dalis įsipareigojimo sumažinti anglies dvideginio emisijas.

 

"Nissan LEAF" yra aptakus penkių durų automobilis, vienu įkrovimu galintis įveikti  iki 175 km* atstumą (pagal "New European Driving Cycle"  atliktą tyrimą). Taigi LEAF tampa patrauklia alternatyva daugeliui didelių miestų gyventojų. Automobilį įkrauti iki 100% galima per aštuonias valandas, jeigu namuose įrengtas 16A kroviklis, ir per 30 minučių iki 80% baterijos talpos greito įkrovimo stotelėse, esant optimalioms sąlygoms. Nissan LEAF yra pelnęs penkias saugumo žvaigždutes Europos saugumo testus atliekančios organizacijos "Euro NCAP" bandymuose, taigi tai vienas saugiausių automobilių Europoje ir vienintelis aukščiausiu saugumo balu įvertintas elektromobilis. 2011 metais "Nissan LEAF" paskelbtas Europos ir pasaulio metų automobiliu.

# # #

"Nissan LEAF" nuotraukos ir vaizdo įrašai: http://www.newsroom.nissan-europe.com/lt

 

* Šalto oro sąlygomis įveikiamas atstumas gali sumažėti ryšium su salono šildymo sistemų naudojimu.

Apie "Nissan Nordic Europe"
"Nissan Nordic Europe"  yra oficiali "Nissan Motor Co. Ltd." atstovė šiaurės Europos regione ir atsakinga už automobilių importą ir rinkodarą Suomijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Danijoje, Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. Kompanijoje šiuo metu dirba apie 170 specialistų. Įmonės būstinė yra įsikūrusi Espoo, Suomijoje.

 

Kontaktai:

Mindaugas PLUKYS
Komunikacijos vadovas Baltijos šalims, Nissan Nordic Europe OY,
Laisvės pr. 1, LT-03150 Vilnius
Lietuva
Tel +370 614 363 55

http://mailto:mplukys@nissan-europe.com

Taina Erkkilä
Komunikacijos direktorė, Nissan Nordic Europe OY
Tel +358 (0)10 770 5311
terkkila@nissan-europe.com