„NISSAN“ DUOMENIMIS, DIDĖJANT PASAULINIAM ORO UŽTERŠTUMUI, INTERNETE DAŽNIAUSIAI IEŠKOMA INFORMACIJOS APIE „GERIAUSIĄ ORO VALYTUVĄ“ / Ivuana / Naujienos

„NISSAN“ DUOMENIMIS, DIDĖJANT PASAULINIAM ORO UŽTERŠTUMUI, INTERNETE DAŽNIAUSIAI IEŠKOMA INFORMACIJOS APIE „GERIAUSIĄ ORO VALYTUVĄ“

„Nissan" bendrovė, gaminanti populiariausius pasaulyje aplinkos neteršiančius elektromobilius „Nissan LEAF", paskelbė, jog didėjant oro taršai Europos didmiesčiuose kartu keičiasi ir Europos gyventojų požiūris į sveikatą. Remiantis pateikta informacija, nustatyta, kad vartotojai labiau rūpinasi sveikata nei anksčiau, todėl vis aktyviau ieško individualių sprendimų oro kokybei savo aplinkoje gerinti.

 

2016 m. birželio mėn. užfiksuota, kad informacijos paieška pagal raktinį žodį „geriausias oro valytuvas" Jungtinėje Karalystėje išaugo daugiau net 750 proc., lyginant su praėjusių 10 metų statistika. Žmonės domisi ir oro kokybe savo gyvenamuosiuose miestuose: nustatyta net 350 proc. padidėjusi informacijos pagal žodį „oro kokybės indeksas" paieška.[i]

Prastėjant oro kokybei Europos miestuose, „Nissan" bendrovė dar labiau sustiprino savo pasiryžimą iki nulio sumažinti teršalų kiekį, susitelkdama į technologijas, padedančias kurti ekologiškesnę ir tvaresnę aplinką. „Nissan" ne tik gamina vien elektra varomus „Nissan LEAF" ir „e-NV200" automobilius. Bendrovė taip pat pranešė apie savo svarbią partnerystę su energetikos įmone „Enel" dėl energijos perdavimo iš elektromobilių į elektros tinklą sistemos bandymų Europoje. Ši technologija leis paversti elektromobilius ekologiškais mobiliais energijos centrais, galinčiais tiekti energiją iš tinklo ir susigrąžinti ją atgal.

Be to, „Nissan" patvirtino planuojanti skverbtis į gyvenamųjų namų energijos kaupimo technologijų rinką: šiais metais Europoje pasirodys jos „xStorage" sistema, sukurta bendradarbiaujant su elektros energijos valdymo sprendimų įmone „Eaton". Ši sistema ne tik leis pakartotinai panaudoti atitarnavusius „Nissan" elektromobilių akumuliatorius, bet ir pasiūlys vartotojams visiškai integruotą energijos kaupimo sprendimą, suteiksiantį jiems galimybę valdyti energijos tiekimą. 

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) neseniai paskelbė, kad miesto teritorijose, kuriose stebima oro tarša, daugiau nei 80 proc. ten gyvenančių žmonių kyla pavojus dėl PSO normas viršijančių oro kokybės rodiklių. Taigi ši problema yra pasaulinio masto.[ii] Neseniai ji tapo visiškai akivaizdi, kai dėl oro taršos Europos didmiesčiuose, tarp jų ir Paryžiuje, buvo paskelbtos kelios pavojaus dienos ir važinėti skirtingomis dienomis buvo leidžiama tik su lyginiais arba nelyginiais automobilių numeriais.

Už elektromobilius atsakingas „Nissan Europe" direktorius Gareth'as Dunsmore'as pareiškė:„Kurį laiką oro tarša buvo laikoma tik kitoje pasaulio pusėje gyvenančių žmonių problema. Tai klaidingas požiūris. Oro tarša vargina ir Europos miestus bei jų gyventojus. Kiekvienas turime užduotį, mes taip pat. Tačiau tikimės, jog investuodami į aplinkos neteršiančias technologijas ir ieškodami būdų, kaip padėti žmonėms sukurti sveikesnio, pažangesnio ir tvaresnio gyvenimo sąlygas, mes judame tinkama kryptimi."

Kaip rodo neseniai pateiktos ataskaitos[iii], pasaulinės oro valytuvų rinkos apimtys iki 2021 m. turėtų viršyti 59 mlrd. JAV dolerių. Tokias tendencijas sąlygoja didėjantis taršos lygis ir augantis vartotojų sąmoningumas sveikatos klausimais. Saugodami savo sveikatą vartotojai renkasi naują gyvenseną.

„Perkamiausias pasaulyje vien elektra varomas „Nissan LEAF" automobilis, vienu įkrovimu galintis nuvažiuoti iki 250 km, yra realus transporto sprendimas dabartinėmis sąlygomis. Oro tarša veikia visus. Su kiekvienu parduotu aplinkos neteršiančiu „Nissan" automobiliu mes vis labiau artėjame prie savo tikslo – sukurti švaresnę ir sveikesnę aplinką mūsų miestuose", – pridūrė Dunsmore'as.

Per pastaruosius dvejus metus dėl oro taršos ir jos sąlygojamų sveikatos problemų iškilo grėsmė uždaryti eismą pagrindiniuose didmiesčiuose. 2010 m. pristačiusi aplinką tausojantį „Nissan LEAF" elektromobilį, „Nissan" tapo vien elektra varomų automobilių rinkos pradininke. Bendrovė yra pasiryžusi tiekti plačiajai visuomenei savo pažangaus mobilumo (Intelligent Mobility) koncepcija pagrįstus sprendimus. Visame pasaulyje šiuo metu keliais važinėja beveik 230 000 „Nissan LEAF" automobilių, o Europoje įregistruota apie 60 000 šių elektromobilių.