„NISSAN“ AUTOMOBILIŲ GAMYBAI NAUDOS SAULĖS ENERGIJĄ / Ivuana / Naujienos

„NISSAN“ AUTOMOBILIŲ GAMYBAI NAUDOS SAULĖS ENERGIJĄ

  • „Nissan" žengė svarbų žingsnį į priekį įgyvendindama savo pažangaus mobilumo („Intelligent Mobility") viziją: savo gamyklą Jungtinėje Karalystėje, kur gaminami „Nissan LEAF" elektromobiliai, ji papildė saulės energijos jėgaine. 
  • 19 tūkst. saulės kolektorių kartu su 10 jau veikiančių vėjo turbinų per metus padės sumažinti išskiriamo CO2 kiekį 3 tūkst. tonų, o jų pagamintos energijos pakaks daugiau nei 31 tūkst. automobilių gamybai. 
  • 2016 m. Sanderlendo gamykla mini savo 30-ąjį veiklos jubiliejų.                                                                                                 

Didžiausią „Nissan" gamyklos kompleksą Europoje papildė nauja saulės energijos jėgainė. Tai didžiulis įvykis, turintis didžiulę reikšmę kuriant pažangaus mobilumo ateitį.

„Nissan" Sanderlendo gamykloje visu pajėgumu pradėjo veikti nauja 4,75 MW saulės energijos jėgainė, sudaryta iš 19 tūkst. fotovoltinių plokščių. Tai dar vienas „Nissan" projektas, įvykdytas siekiant savo užsibrėžtų tikslų – iki nulio sumažinti aplinkos taršą ir tragiškų eismo įvykių keliuose skaičių.

 

Saulės energijos jėgainė įrengta šalia dešimties jau veikiančių vėjo turbinų, tiekiančių švarią energiją „Nissan" gamyklai Sanderlende. Šioje gamykloje kompanija surenka „Nissan LEAF" elektromobilius ir jų akumuliatorius Europos rinkai. 

Už gamybą, prekybą ir tiekimo grandinės valdymą Europoje atsakingas vyriausiasis „Nissan" viceprezidentas Colinas Lawtheris teigė: „Atsinaujinanti energija yra „Nissan" įgyvendinamos pažangaus mobilumo vizijos pagrindas. Europoje mes pagaminome per 50 tūkst. „Nissan LEAF" elektromobilių. Nesenai pasirodė ir naujas rinkos lyderis – 250 km atstumą vienu įkrovimu galintis nuvažiuoti „LEAF" modelis. Ši nauja saulės energijos jėgainė, prijungta prie dešimties vėjo turbinų, kurios jau gamina elektros energiją mūsų Sanderlendo gamyklai, padės dar labiau sumažinti „Nissan" automobilių poveikį aplinkai per visą jų gyvavimo ciklą."

Atsinaujinančius energijos šaltinius Sanderlendo gamykloje „Nissan" pradėjo naudoti 2005 m., kai čia buvo įrengtos pirmosios vėjo turbinos. Dešimties veikiančių turbinų galia siekia 6,6 MW. Kartu su 4,75 MW saulės energijos jėgaine bendra atsinaujinančios energijos galia Sanderlende sudarys 11,35 MW. Šių energijos pajėgumų pakanka 7 proc. gamyklos elektros energijos poreikių patenkinti, t. y. 31 374 automobiliams pagaminti.

Saulės energijos jėgainę suprojektavo ir „Nissan" automobilių bandomosios trasoje įrengė „Nissan" partnerė „European Energy Photovoltaics". Visa šios jėgainės pagaminta elektros energija bus naudojama „Nissan" gamybos reikmėms. 

Naujoji saulės energijos jėgainė įrengta „Nissan" švenčiant 30-ąjį savo gamyklos Jungtinėje Karalystėje veiklos jubiliejų. Dabar ji yra tapusi didžiausia JK automobilių gamykla per visą istoriją ir sukūrusi beveik 40 tūkst. darbo vietų, apimančių automobilių dizaino, inžinerijos, gamybos, dalių platinimo, pardavimų ir rinkodaros sritis, atstovybių tinklą bei tiekimo grandinę.

„Nissan" pažangaus mobilumo („Intelligent Mobility") vizija atskleidžia „Nissan" siekį iki nulio sumažinti aplinkos taršą ir tragiškų eismo įvykių keliuose skaičių, nubrėžia tolesnės „Nissan" automobilių ir technologijų raidos kryptis, taip pat įkūnija svarbius bendrovės sprendimus, susijusius su automobilių galios agregatais, valdymu ir jų integracija į visuomenę. 

Neseniai „Nissan" pranešė apie svarbias iniciatyvas, susijusias su elektromobiliais ir naujosios kartos akumuliatorių technologijomis: 

- Parengtas naujos kartos elektromobilių akumuliatorių projektas. 

- Numatyti svarbūs energijos perdavimo iš elektromobilių į energetikos tinklą sistemos bandymai Jungtinėje Karalystėje. Jie bus atliekami kartu su energetikos įmone „Enel": „Nissan" elektromobiliai taps efektyviu ir lanksčiu „Nacionalinio tinklo" (JK) energijos šaltiniu. Šie bandymai Jungtinėje Karalystėje bus pradėti dar šiais metais, prie energetikos tinklo prijungiant 100 stotelių. „Nissan" elektromobilių savininkai galės grąžinti savo automobilių akumuliatoriuose sukauptą elektros energiją atgal į JK tinklą. Tai ekonomiškas, tvarus ir patikimas energijos šaltinis, kuris gali padėti vartotojams sutaupyti ir papildomai užsidirbti.

- Pasirodys pažangi nauja, namuose naudoti pritaikyta energijos kaupimo sistema „xStorage". Ji sukurta kartu su pasaulinės lyderės pozicijas energijos valdymo sprendimų srityje užimančios „Eaton" įmonės specialistais. Ši sistema ne tik suteiks atitarnavusiems „Nissan" elektromobilių akumuliatoriams „antrąjį gyvenimą", bet ir pasiūlys vartotojams visiškai integruotą energijos kaupimo sprendimą, leisiantį jiems valdyti energijos vartojimą ir tiekimą.

- „Nissan" patvirtino, jog V2G technologija ir energijos kaupimo sprendimai iki 2017 m. pabaigos bus įdiegti visose pagrindinėse jos įmonėse Europoje.