APLINKOS NETERŠIANTYS „NISSAN“ AUTOMOBILIAI ELKTRIFIKUOS MILANĄ UEFA ČEMPIONŲ LYGOS FINALO METU / Ivuana / Naujienos

APLINKOS NETERŠIANTYS „NISSAN“ AUTOMOBILIAI ELKTRIFIKUOS MILANĄ UEFA ČEMPIONŲ LYGOS FINALO METU

  • Milane vyksiančio UEFA Čempionų lygos finalo metu bus naudojama daugiau nei 100 „Nissan" elektromobilių. Šį savaitgalį „e-NV200" furgonui ir unikaliam „Nissan LEAF" elektromobiliui patikėta gabenti UEFA Čempionų lygos trofėjų.
  • „Nissan" kartu su „A2A" bendrove pasirūpins greitojo įkrovimo stotelių įrengimu: UEFA Čempionų lygos finalo metu Milane ir aplink jį esančiuose oro uostuose veiks 17 kroviklių.
  • Su „A2A" įgyvendinamas projektas yra ilgalaikio „Nissan" įsipareigojimo kurti tvaresnę ateitį atspindys. Šis užmojis yra neatsiejama bendrovės „Intelligent Mobility" (pažangaus mobilumo) vizijos dalis.

Lyderės poziciją elektromobilių rinkoje užimanti „Nissan" kompanija šį savaitgalį elektrifikuos Milaną UEFA Čempionų lygos finalo metu. Oficialios pasaulinės prestižiškiausio Europos futbolo turnyro rėmėjos vaidmenį atliekanti „Nissan" aprūpins UEFA ir asocijuotus rėmėjus daugiau nei 100 elektromobilių, kuriais savaitgalį bus vežami į finalinį renginį atvykę svečiai ir oficialūs asmenys.

Be to, „Nissan" suteikta garbė gabenti legendinę UEFA Čempionų lygos taurę specialiai sukurtu vien elektra varomu „e-NV200" furgonu. Trofėjus bus vežamas gegužės 26 d. (ketvirtadienį) į fanų festivalį, kur iki didžiojo mačo bus paliktas Milano katedroje (Duomo di Milano). Prieš finalą, gegužės 28 d. (šeštadienį), vykstant UEFA paradui, unikalus „Nissan LEAF" elektromobilis nugabens taurę į San Siro stadioną.

 

„Nissan" kartu su „A2A" bendrove steigia 17 viešųjų greitojo elektromobilių įkrovimo stotelių tinklą. Tai dovana Milano miestui ir šalia jo esantiems oro uostams: 13 iš 17 šių stotelių po UEFA Čempionų lygos finalo liks visam laikui.

Už elektromobilius atsakingas „Nissan Europe" direktorius Gareth'as Dunsmore'as pareiškė: „Šį savaitgalį vyksiantis finalas Milane yra dar vienerių įdomių bendradarbiavimo su prestižiškiausio pasaulyje turnyro – UEFA Čempionų lygos – organizacija metų kulminacija. Šią kelionę pradėjome praėjusį sezoną. Mes džiaugėmės galėdami aprūpinti elektromobiliais Berlyną ir įrengti šiame mieste įkrovimo stoteles. Kelionę tęsiame toliau – šiais metais mes finale Milano mieste. Mūsų glaudus bendradarbiavimas su UEFA davė puikių vaisių: per pirmuosius du sezonus mums, kaip UEFA Čempionų lygos rėmėjai, pavyko pasitarnauti abiejų miestų labui, sukuriant ilgalaikę vertę. Pasaulio miestai, tarp jų ir Milanas, susiduria su didelėmis problemomis dėl prastos oro kokybės ir didėjančio šiltnamio efektą sukeliančių išmetamųjų dujų kiekio. Aplinkos neteršiantys automobiliai yra realus šių problemų sprendimas. „Nissan" įrengtos greitojo įkrovimo stotelės Milane taps svarbiu postūmiu skatinant vien elektra varomų transporto priemonių naudojimą." 

Šiandien paskelbtas „Nissan" pranešimas – reikšmingas bendrovės žingsnis siekiant užtikrinti aplinką tausojančių technologijų prieinamumą visiems vartotojams ir įgyvendinti šių metų Ženevos automobilių parodoje pristatytą „Nissan Intelligent Mobility" (pažangaus mobilumo) viziją, perteikiančią visapusišką požiūrį į išmaniųjų automobilių ateitį.

Ši vizija atskleidžia „Nissan" siekį iki nulio sumažinti aplinkos taršą ir tragiškų eismo įvykių keliuose skaičių, nubrėžia tolesnės „Nissan" automobilių ir technologijų raidos kryptis, taip pat įkūnija svarbius bendrovės sprendimus, susijusius su automobilių galios agregatais, valdymu ir jų integracija į visuomenę.

Vieno pažangiausių infrastruktūros tinklų tiesimo projektas, kurį „Nissan" įgyvendina bendradarbiaudama su „A2A" bendrove, skatina švarų ir tvarų mobilumą reikšmingoje Europos metropolinėje zonoje. Praėjusią savaitę Milano miesto taryba patvirtino „Nissan" ir „A2A" projektą dėl 12 greitojo įkrovimo stotelių įrengimo miesto zonoje. Tai bus didžiausia greitųjų kroviklių infrastruktūra vieninteliame Italijos mieste. Šią savaitę Malpensa oro uoste bus įrengtos dvi greitojo įkrovimo stotelės, o Linate oro uoste – trys, iš kurių viena liks ir po UEFA Čempionų lygos finalo.

„Nissan" yra pirmoji automobilių gamybos kompanija, pristačiusi pirmąjį masinės gamybos elektromobilį – „Nissan LEAF", kuris pasirodė 2010 m. 2016 m. „Nissan LEAF" ir toliau lieka visų laikų perkamiausiu elektromobiliu pasaulyje. Šiais metais „Nissan" dar kartą patvirtino savo, kaip lyderės, poziciją plėtojant aplinką tausojančias technologijas, pristatydama „Nissan LEAF 30 kWh" modelį, kuris vienu įkrovimu gali nuvažiuoti 250 km atstumą, t. y. 26 proc. toliau nei jo pirmtakas. Tai didelis naujojo elektromobilio pranašumas, kuriuo jis išsiskiria savo klasėje.