DIDŽIAUSIAS PASAULYJE „NISSAN“ SANDORIS DĖL ELEKTRA VAROMŲ TAKSI AUTOMOBILIŲ PARKO / Ivuana / Naujienos

DIDŽIAUSIAS PASAULYJE „NISSAN“ SANDORIS DĖL ELEKTRA VAROMŲ TAKSI AUTOMOBILIŲ PARKO

  • Madrido taksi bendrovei „La Ciudad del Taxi" „Nissan" pristatys 110 naujų „Nissan LEAF 30 kWh" elektromobilių.
  • Atsižvelgiant į pristatomų automobilių skaičių, tai didžiausias pasaulyje sandoris dėl elektra varomų taksi automobilių parko.
  • Apie šį sandorį pranešta Madrido automobilių parodoje.
  • Iki galo įkrautas „Nissan LEAF 30 kWh" elektromobilis gali nuvažiuoti iki 250 km atstumą, t. y. 26 proc. toliau nei jo pirmtakas.

„Nissan" ir „La Ciudad del Taxi" paskelbė apie sudaromą didžiausią pasaulyje sandorį dėl vien elektra varomų taksi automobilių parko: Madride pasirodys 110 aplinkos neteršiančių „Nissan LEAF 30 kWh" taksi elektromobilių.

 

Tarp „Nissan" ir „La Ciudad del Taxi" pasirašyta sutartis, apie kurią pranešta Madrido automobilių parodoje, suteiks galimybę Ispanijos sostinės gyventojams ir svečiams naudotis vien elektra varomų taksi paslaugomis. Šiuo sprendimu Madridas prisijungs prie kitų tokios pat strategijos besilaikančių pagrindinių miestų: į Amsterdamą atgabenta 100 „Nissan LEAF" ir „e-NV200" elektromobilių, o į Budapeštą – 65 „LEAF" modeliai.

Už elektromobilius atsakingas „Nissan Europe" direktorius Gareth'as Dunsmore'as pareiškė: „Pasaulio miestai susiduria su milžiniškomis problemomis dėl prastos oro kokybės ir didėjančio šiltnamio efektą sukeliančių išmetamųjų dujų kiekio. Taksi automobilių papildymas nė gramo teršalų į aplinką neišskiriančiais modeliais, tokiais kaip „Nissan LEAF", pagrindiniuose miestuose yra svarbus žingsnis, siekiant išspręsti šias problemas. „La Ciudad del Taxi" laikosi tokio pat novatoriško požiūrio, kaip ir „Nissan". Aš džiaugiuosi, jog šis didelės reikšmės sandoris iškels Madridą į elektrinio perversmo priešakines linijas – visame mieste pasirodys daugiau nei 100 „Nissan LEAF" elektromobilių, teikiančių aplinką tausojančias taksi paslaugas.”

„La Ciudad del Taxi" bendrovės vadovas Jesús Ramosas Fernándezas taip pakomentavo šį sandorį: „Šis žingsnis nustatys naujus ateities mobilumo standartus taksi sektoriuje. Aplinkos neteršiantis transportas atliks didžiulę funkciją šiame sektoriuje. Toks sandoris su „Nissan" dėl taksi parko padės Madridui išsiveržti į priekį teikiant tvaraus mobilumo paslaugas."

„Nissan LEAF" yra perkamiausias pasaulyje elektromobilis – iš viso parduota jau 220 tūkst. šių modelių. Vienu įkrovimu naujasis „LEAF 30 kWh" gali nuvažiuoti iki 250 km atstumą. Šiuo požiūriu tai idealus taksi automobilis. Jo matmenys, užtikrinamas komfortas ir važiavimo charakteristikos puikiai tinka prie miesto sąlygų. „Nissan LEAF" ne tik neteršia aplinkos, bet ir siūlo keturiskart mažesnes eksploatacines išlaidas nei automobiliai su standartiniais vidaus degimo varikliais ir 40 proc. mažesnes techninės priežiūros išlaidas. 

Elektra varomų taksi automobilių rinka Europoje sparčiai auga, nes taksi paslaugas teikiančios įmonės renkasi aplinkos neteršiančio transporto privalumus. Europos taksi parkų savininkams ir taksi paslaugų teikėjams „Nissan" pardavė beveik 800 elektromobilių („LEAF" ir „e-NV200" modelių). Pagrindinės „Nissan" elektrinių taksi automobilių rinkos yra trys – Olandija, Jungtinė Karalystė ir Ispanija. 

Madrido regionas demonstruoja savo pasiryžimą skatinti elektra varomų transporto priemonių naudojimą: birželio mėn. planuojama pristatyti dotacijų programą, kurioje galės dalyvauti transporto sektoriaus specialistai, tarp jų ir taksi vairuotojai. Be to, Ispanijos regiono vyriausybė yra pažadėjusi skirti 2 mln. eurų paramą vykdant savo įsipareigojimą užtikrinti tvaraus, vien elektra varomo ir aplinkos neteršiančio transporto augimą. 

Madrido miesto savivaldybė taip pat patvirtino pasirengusi visoje sostinėje įrengti įkrovimo infrastruktūrą.

Daugiau informacijos apie „Nissan" produktus, paslaugas ir bendrovės tvaraus mobilumo tikslus galima rasti interneto svetainėje www.nissan.eu/experience-nissan.html