„NISSAN“ IR „EATON“ KURIA AKUMULIATORIŲ ANTROJO GYVAVIMO SISTEMĄ / Ivuana / Naujienos

„NISSAN“ IR „EATON“ KURIA AKUMULIATORIŲ ANTROJO GYVAVIMO SISTEMĄ

  • „Nissan" bendradarbiauja su „Eaton", siekdamos tvarios pakartotinio akumuliatorių panaudojimo sistemos
  • Pranešimas apie šį bendradarbiavimą dar labiau parodo „Nissan" įsipareigojimus COP21 –2015 m. Paryžiaus klimato kaitos konferencijai
  • „Nissan" savo klientams ir ateities kartoms tiesia kelią į tvarią ir aplinkos neteršiančią ateitį

„Nissan" pranešė apie svarbų bendradarbiavimą su energijos valdymo specialistais „Eaton", norint užtikrinti, kad elektrines transporto priemones maitinantys akumuliatoriai padėtų sušvelninti klimato kaitą dar ilgai po automobilio tarnavimo trukmės pabaigos.

 

„Nissan" ir „Eaton" sujungs savo žinias apie atitinkamai ličio jonų akumuliatorius ir energijos tiekimo sistemas, kad rinkoje galėtų pristatyti patikimas ir konkurencingos kainos energijos kaupimo ir valdymo technologijas. 

Partnerystės dėmesys bus skiriamas perspektyviems energijos kaupimo ir valdymo centrams kurti, kurie „Nissan" ličio jonų akumuliatoriams suteiks tvarų „antrąjį gyvavimą", jiems atitarnavus elektromobiliuose. Turėdami daugiau nei 70 metų elektrinių transporto priemonių ir daugiau nei 50 metų patirties energijos tiekimo patirtį, „Nissan" ir „Eaton" pasiruošę imtis šio iššūkio.

 

Robert Lujan, elektrinių transporto priemonių direktorius, „Nissan Global": „Akumuliatoriai, kaip energijos kaupimo įrenginiai, tarnauja gerokai ilgiau nei įprastas automobilis. Norint rinkoje pristatyti komerciškai perspektyvų sprendimą prireiks ne tik „Nissan" žinių apie akumuliatorius, bet ir energijos valdymo, kontroliavimo ir integracijos patirties, kurią gali suteikti „Eaton". Ši partnerystė yra pirmasis žingsnis link realios sistemos pristatymo klientams artimiausioje ateityje."

Pirmas naudojamas modulis suderins antrajam gyvavimo ciklui paruoštus „LEAF" akumuliatorius su „Eaton" nepertraukiamo maitinimo šaltinio (UPS) technologija ir saulės energijos jėgainėmis, sukurdamas autonominį energijos kaupimo ir valdymo paketą, leisiantį klientams valdyti energijos suvartojimą ir tiekimą prisijungus prie elektros tinklo arba nepriklausomai nuo jo.

Kaupimo ir valdymo modulis suteiks įperkamą ir ilgalaikį švarios energijos įsisavinimo būdą, kuris dar labiau palengvins atsinaujinančios energetikos vystymą ir pagerins elektros tinklo stabilumą ir efektyvumą.

„Kadangi daug metų gaminome akumuliatorius visame pasaulyje pirmaujančiose gamyklose, galėsime pailginti savo automobilių akumuliatorių gyvavimo trukmę, taip sumažindami poreikį naudoti papildomus planetos resursus naujų akumuliatorių gamybai", – pabrėžė Lujan.

Cyrille Brisson, rinkodaros viceprezidentas, „Eaton Electrical EMEA": „Šios sistemos gerokai palengvins platesnį atsinaujinančios energijos generavimo naudojimą ir plėtrą, taip leisdamos žmonėms geriau valdyti energijos tiekimą ir suvartojimą.

„Tarp daugybės šio įrenginio privalumų yra nenutrūkstamas tiekimas, pagerėjęs elektros tinklo stabilumas ir efektyvumas, piko metu energijos tarifų išvengimas ir sumažėjusi priklausomybė nuo brangių degalų, pvz., dyzelino, siekiant kompensuoti situacijas, kai nėra ryšio su elektros tinklu arba jis prastas."

Apie partnerystę buvo pranešta Jungtinių Tautų klimato kaitos konvencijos (COP21) metu, kurios dalyviams „Renault"-„Nissan" sąjunga suteikė dviejų šimtų 100 % elektrinių transporto priemonių, įskaitant perkamiausią „Nissan LEAF", parką.

Naujojo 30 kWh „Nissan LEAF" įveikiamas atstumas padidintas iki 250 km viena įkrova, to pakanka, kad vidutinis savininkas kas savaitę galėtų pasimėgauti papildoma važiavimo diena, o tai dar kartą parodo „Nissan" įsipareigojimą nustatyti ir pritaikyti technologijas, vedančias į ateitį be teršalų.

Daugiau informacijos apie „Nissan" produktus, paslaugas ir šio prekės ženklo atsidavimą tvariam judėjimui rasite apsilankę svetainėje www.nissan.eu/experience-nissan.html