„NISSAN STIPRINA CROSSOVER RINKOJE UŽIMAMAS POZICIJAS: PRISTATOMAS VISIŠKAI NAUJAS „X-TRAIL / Ivuana / Naujienos

„NISSAN STIPRINA CROSSOVER RINKOJE UŽIMAMAS POZICIJAS: PRISTATOMAS VISIŠKAI NAUJAS „X-TRAIL

  • Naujasis „X-Trail" atspindi turtingą „Nissan" visureigių patirtį ir bendrovės užimamascrossover rinkos lyderio pozicijas.
  • Šis stilingas, komfortiškas, tyliai veikiantis ir puikiai bekele riedantis automobilis pasirengęs įvairiems nuotykiams.
  • Siūloma septynvietė versija su itin lanksčiomis vidaus erdvės pritaikymo galimybėmis.
  • Šiame modelyje yra daugiausia vietos gale sėdinčių keleivių kojoms visoje klasėje.
  • Visiškai integruota nauja „NissanConnect" sistema su įvairiomis programomis.
  • Automobilyje montuojama „Nissan Safety Shield" sistema su papildomomis saugos funkcijomis.
  • Visureigiui būdingas modernus dizainas ir pažangios technologijos, įskaitant atidaromą panoraminį stogą ir LED priekinius žibintus.
  • Galima rinktis dviem arba keturiais ratais varomą modelį.
  • Dviem ratais varomi modeliai komplektuojami su naująja „Nissan Xtronic" transmisija.
  • Montuojamas naujas dCi 130 AG variklis, kuriam būdingas gerokai mažesnis CO2 kiekis (nuo 129 g) ir mažesnės kuro sąnaudos, palyginti su ankstesniu modeliu.
  • Europos rinkoje pasirodys 2014 m. liepos mėnesį.
  • Matmenys: ilgis - 4635 mm, plotis - 1820 mm, aukštis - 1695 mm, važiuoklės bazė - 2706 mm, prošvaisa - 210 mm.

„Nissan" pristato visiškai naują „X-Trail" visureigį, taip dar labiau sustiprindama užimamas pasaulinėscrossover automobilių rinkos lyderio pozicijas. Iš pagrindų atnaujintas „X-Trail" visureigis įsilieja į funkcionalių „Nissan" crossover modelių šeimą, kurią sudaro „Qashqai", „Juke" ir „Murano". Jis išsiskiria naujomis technologijomis, dizainu bei praktiškumu - šiuo požiūriu jis lenkia visus savo klasės atstovus.

 Naujojoje „X-Trail" versijoje įkūnyta visa „Nissan" patirtis, sukaupta gaminant populiarius visureigius, ir „Nissan" crossover modelių įkvėptos naujos idėjos bei technologijos. Šioje tradicijų ir naujovių sintezėje gimęs automobilis perrašo kompaktiškų SUV klasės automobilių segmento standartus.

Ant naujos bendros „Renault-Nissan" aljanso „Common Module Family" (CMF) platformos sukurtas naujasis „X-Trail" yra toks pat tvirtas ir rafinuotas, kaip ir ankstesnės kartos modelis, tačiau išsiskiriacrossover būdingu stiliumi ir efektyvumu, įdomiais dizaino sprendimais, naujoviškomis technologijomis bei nepriekaištingu komfortu.

Pasikeitęs išraiškingas „X-Trail" dizainas byloja apie „Nissan" užmojį pristatyti šį modelį kaip funkcionalų pasiūlymą C-SUV sektoriuje. Naujosios kartos „X-Trail" idealiai perteikia „Nissan" modernaus visureigiocrossover viziją. Nauja įspūdinga šio modelio išvaizda yra naujausios „Nissan" dizaino koncepcijos pavyzdys.

Naujajam „X-Trail" visureigiui būdingos glotnių formų, tvirtas kėbulas su organiškai susiliejančiomis grakščiomis linijomis. Tai byloja apie automobilio galią ir jo nuotykių dvasią. Elegantišką ir sportišką automobilio profilį papildo visa serija naujų dizaino elementų, tarp jų ir nauji ryškūs priekiniai žibintai (priekiniai LED technologijos žibintai kaip standartinė įranga montuojami aukštesnio lygio modeliuose) bei charakteringa nauja LED diodų juostelė, iš kurios automobilį galima lengvai atpažinti naktį. Taip pat reikia paminėti elektra valdomą bagažinę ir atidaromą panoraminį stogą.

„X-Trail" visureigis keleivius pasitinka visiškai nauja vidaus aplinka. Salone atnaujintos net smulkiausios detalės (įskaitant papildomą septynvietę versiją) o sėdynės išdėstytos kaip teatre, todėl kiekvienas keleivis gali gerai matyti priekyje esantį vaizdą. Salone gausu aukštos kokybės medžiagų ir pažangaus dizaino sprendimų. Be to, jis išsiskiria įdiegtomis technologijomis, stumdomomis antrosios eilės sėdynėmis ir didele erdve papildomai montuojamos trečiosios eilės keleiviams. Šioje srityje naujasis „X-Trail" nustato naujus standartus. „X-Trail" visureigyje pristatoma naujausios kartos „NissanConnect" sistema suderinama su integruotu išmaniuoju telefonu ir daugybe naujoviškų funkcijų, įskaitant keletą automobilyje įdiegtų programų, kurios leidžia palaikyti ryšį su pasauliu vairuojant.

Naujajame „X-Trail" montuojamas galingas ir kartu ekonomiškas dCi 130 AG variklis, pasižymintis dideliu sukimo momentu ir nepriekaištingomis darbinėmis charakteristikomis, važiuojant bet kokiu greičiu. Siūlomos dviem ir keturiais ratais varomos versijos. Pastaroji komplektuojama su naujausios kartos „Nissan ALL MODE 4x4-i" transmisija. Drauge su „Nissan" naująja važiuoklės valdymo sistema ir „Nissan Safety Shield" įranga, nauja „X-Trail" transmisija siūlo daug įvairių saugumą užtikrinančių ir patogių funkcijų, todėl kiekviena kelionė šiuo automobiliu visuomet bus smagi.

Naujajam „X-Trail" visureigiui atiteks itin svarbus vaidmuo augančioje „Nissan" crossover modelių šeimoje. Jis bus gaminamas devyniose gamyklose visame pasaulyje ir tiekiamas įvairioms rinkoms. Šio visureigio pirmtakas buvo vienas populiariausių bendrovės automobilių visame pasaulyje. Tikimasi, jog naujoji versija reikšmingai prisidės įgyvendinant 2011-2016 biudžetinių metų  veiklos planą „Nissan Power 88".

###

Apie „Nissan" Europoje

„Nissan" yra daugiausiai veiklos Europoje vykdantis užsienio gamintojas. Įmonėje dirba daugiau nei 14 500 žmonių, atliekančių projektavimo, tyrimo ir plėtros, gamybos, logistikos, pardavimų bei rinkodaros darbus. Praėjusiais metais „Nissan" gamyklose Jungtinėje Karalystėje, Ispanijoje ir Rusijoje buvo pagaminta daugiau nei 635 000 įvairių automobilių: apdovanojimus laiminčius „crossover" klasės automobilius, SUV ir komercinės klasės automobilius ir populiariausią pasaulyje elektromobilį Nissan LEAF, kurio klientų pasitenkinimo indeksas siekia net 97%, o net 95% savininkų jį rekomenduotų įsigyti kitiems. Šiandien Europai „Nissan" siūlo 24 skirtingus ir naujoviškus gaminius bei turi galimybę tapti pirmaujančiu Azijos prekės ženklu Europoje.

Nissan Nordic Europe Ltd.

Nissan Nordic Europe Oy yra Nissan importo ir marketingo padalinys veikiantis Suomijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Danijoje, Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. Kompanijoje dirba apie 181 darbuotojai, o būstinė įsikūrusi Suomijoje.www.nissan.lt