„Nissan Futures“ renginyje „Nissan“ pristato elektros ekosistemą / Ivuana / Naujienos

„Nissan Futures“ renginyje „Nissan“ pristato elektros ekosistemą

  • PRISTATO NAUJAS ELEKTRINES TRANSPORTO PRIEMONES NAUDOTOJAMS IR VERSLUI: Pristato Europos rinkai skirtą specialią naujojo „Nissan LEAF 2.ZERO" versiją ir „Nissan e-NV200" furgoną su nauju pažangiu akumuliatoriumi, suteikiančiu galimybę nuvažiuoti papildomus 100 km

 

  •  PATVIRTINA ĮSIPAREIGOJIMĄ DĖL INFRASTRUKTŪROS: Per ateinančius 10 metų padvigubins investicijas į elektrinių transporto priemonių infrastruktūros kūrimą iki 100 mln. eurų.
     
  • ATSKLEIDŽIA NAUJOJO AKUMULIATORIAUS PRIVALUMUS: Praneša apie komercinę naujojo dvigubai greitesnio įkroviklio gamybą, kuris suteiks galimybę įkrauti jūsų elektrinę transporto priemonę (EV) namuose perpus greičiau, bei pristato naująjį energijos kaupimo prototipą
     

  • RISTATO REVOLIUCINĮ PROVERŽĮ „NEMOKAMA ENERGIJA EV": Inovatyvus komercinis požiūris, suteikiantis klientams nemokamą energiją jų elektromobiliams, naudojant „Nissan" dvikryptę įkrovimo technologiją

 

2.10.2017– Šiandien „Nissan" pristatė keturias veiklos kryptis elektros ekosistemoje Europoje, informuodama apie rinkai pateikiamas naująsias elektrines transporto priemones, papildomas investicijas į infrastruktūrą, pažangius akumuliatorius ir visiškai revoliucinę viziją, leisti „Nissan" klientams naudoti nemokamą energiją savo elektromobiliams įkrauti naudojantis unikalia dvikrypte įkrovimo technologija.

 

Šios naujienos paskelbtos „Nissan Futures 3.0" renginyje, pavadinimu „Ne tik automobilis" (angl. k. „The car and beyond"), kuris vyko Osle, Norvegijoje.

 

Paul Willcox, „Nissan Europe" tarybos narys, teigia: „Nissan" pradėjo elektrinių transporto priemonių revoliuciją beveik prieš dešimtmetį. Per tą laiką pardavėme daugiau elektromobilių nei bet kuris kitas gamintojas pasaulyje. Dabar mes pristatome savo planus kitam dešimtmečiui, skirdami dar didesnes investicijas į infrastruktūrą, pažangesnius naujus akumuliatorius ir net būdo keitimą, kaip žmonės įkrauna ir moka už savo automobilių energiją.

 

Jis taip pat pridūrė: „Tiesiog mes tai darome ilgiau nei bet kas, pardavėme daugiau nei bet kas kitas ir turime įspūdingesnius ateities planus nei bet kas kitas."

 

NAUJIEJI ELEKTROMOBILIAI

 

Svarbiausias „Nissan Futures 3.0" renginio įvykis buvo Europinė naujojo ir specialiai Europos rinkai skirtos specialios „Nissan LEAF 2.ZERO" versijos premjera. „Nissan" išmaniojo mobilumo flagmanas naujasis „LEAF" gali nuvažiuoti iki 378 km viena įkrova (NEDC*), o jame naudojamos inovatyvios technologijos, įskaitant „ProPilot", pažangią pagalbinę vairavimo sistemą saugesniam ir patogesniam vairavimui, bei automobilio statymo sistemą „ProPilot Park" autonominiam parkavimui. Automobilio „e-Pedal" technologija taip pat suteikia galimybę vairuotojams vairuoti ir stabdyti vos vienu pedalu, o aptakesnis pasaulyje geriausiai parduodamos elektrinės transporto priemonės dizainas ją daro dar labiau trokštamą.

 

Taip pat, „Nissan Futures 3.0" renginyje pristatytas naujas gaminys -100 % elektrinis „e-NV200" su nauja  40 kWh baterija su kuria dabar galima įveikti net 60 % didesnį atstumą – iki 280 km NEDC[1] - palyginus su dabartiniu modeliu su 24 kWh baterija. Paties akumuliatoriaus svoris ir dydis nepakito, tad klientui nereikia ieškoti kompromiso dėl kraulumo arba keliamosios galios. O svarbiausia, kad ši naujoji baterija leis verslui vykdyti veiklą naudojant išskirtinai 100 % elektros energiją. Dabar viena įkrova galima nuvažiuoti net 100 km toliau. Tai reiškia, kad nuo šiol „Nissan e-NV200" patenkins net 40 % Europos mažų furgonų naudotojų poreikių.

 

ĮSIPAREIGOJIMAS INFRASTRUKTŪRAI

 

Šiandien „Nissan" patvirtino savo įsipareigojimus infrastruktūros vystymui Europoje; paskelbta, kad per ateinantį dešimtmetį bus investuota 100 mln. eurų. Tai yra ankstesnių 50 mln. eurų investicijų tąsa. Ši suma buvo skirta plataus Europos įkrovimo stočių tinklui sukurti bei įrengti daugiau kaip 4 600 50 KWh „Chademo" greitųjų įkrovimo stotelių. 100 mln. eurų bus skirta klientų poreikiams, darbui su savivaldybėmis ir sektorių lyderiais visoje Europoje, siekiant planų įgyvendinimą pritaikyti atskiroms vietovėms ir jų gyventojams.

 

NAUJOJO AKUMULIATORIAUS PRIVALUMAI

 

Šiandien „Nissan" pristatė savo naująjį energijos kaupimo namams prototipą, kuris bus pateiktas rinkai 2018 m. pradžioje.

 

„Nissan" taip pat pristatė esamiems ir naujiems klientams namams skirtą įkroviklį (ant sienos kabinamas blokas), suteikiantis galimybę naująjį „Nissan LEAF" įkrauti iki 100 % tik per 6 valandos.

 

„Nissan dvigubai greitesnis 7kW buitinis įkroviklis bateriją pilnai įkrauna vos per 6 valdandos, 70% geričiau lyginant su ankstesne įranga.

 

„Nissan” 22kW įkroviklis įkrauna dar greičiau, vos per dvi valandas ir yra skirtas įmonėms. Žinoma, verslui siūloma įsigyti ir greitojo įkrovimo įrenginius.

 

Renginio metu pristatyta nauja namų energijos kaupimo sistema, pagrįsta sistemos „xStorage” veikimo principu. Skirta būtent elektromobilių savininkams, kurie gali elektromobilį pajungti krautis į ant sienos sumontuotą įkrovimo įtaisą, kuriame sumontuota energijos talpykla iš kurios elektromobilio savininkai galės įkrauti savo automobile. Šis įrenginys suteikia didesnę galimybę valdyti energijos sąnaudas ir kaštus. Energija išgaunama iš saulės baterijų arba vėjo jėgainės kaupiama talpykloje, o vėliau perduodama į elektromobilį, taip panaudojama 100% atsinaujinančių šaltinių energija.

 

Dabartinio, namams skirto energijos kaupimo sprendimo „xStorage", sukurto bendradarbiaujant su kompanija „Eaton", buvo parduota daugiau kaip 1 000 vienetų. Iki 2018 m. kovo planuojame parduoti dar 5 000, o iki 2020 finansinių metų pabaigos siekiama parduoti iki 100 000 vienetų.

 

REVOLIUCINIS NEMOKAMOS ENERGIJOS PROVERŽIS

 

Taip pat, „Nissan" šiandien pristatė drąsią misiją - važinėti elektromobiliais nemokamai.

 

Paskutiniais metais Danijoje „Nissan" vykdė šio naujo revoliucinio važiavimo būdo bandymus, o šiandien tai jis pateiktas, kaip siūlymas visiems šalies verslams. Naudodami „Nissan" dvikryptį įkrovimą, klientai gali imti energiją iš tinklo savo elektromobiliui arba furgonui įkrauti, o tada ją „parduoti" atgal į tinklą kitiems naudotojams. Įmonei tereikia įsigyti „Vehicle to Grid" (V2G) įrenginį, o visa energija yra tiekiama nemokamai.

 

Ir Danija yra tik pradžia. „Nissan" taip pat paskelbė apie bendradarbiavimą Jungtinėje Karalystėje su OVO. Pirkėjai galėti įsigyti „Nissan XStorage" namams skirtą energijos kaupimo sprendimą su nuolaida. Panašiai kaip ir Danijoje, šios technologijos naudotojai  gali taip pat „parduoti" energiją atgal į tinklą. Tai padeda užtikrinti tinklo stabilumą pasaulyje, kuriame energijos poreikis didėja dėl augančios populiacijos. Be to, naudotojai per metus gali gauti iki 350-400 svarų papildomų pajamų.

 

„Nissan" jau tyrinėja kitus Europos regionus, kur būtų galima užtikrinti nemokamą energiją elektromobilių įkrovai.

 

Paulas Willcoxas pridūrė: „Per ateinančius dešimtmečius elektros ekosistemos transformuos mums žinomą modernų gyvenimo būdą. Nors šiuo metu atskaitos taškas yra 100 % elektrinės transporto priemonės (naujasis LEAF ir „e-NV200"), daroma įtaka yra daug didesnė. Dėl mažesnio išmetamų teršalų kiekio miestų oras taps švaresnis. Naudojant išmanesnes saugumo funkcijas, eismo įvykių drastiškai sumažės. Dėl geresnio ryšio tarp transporto priemonių ir juos supančios aplinkos, vaikų vežimas į mokyklą arba kasdienis važiavimas į darbą ir atgal nesudarys keliuose spūsčių. O leisdami žmonėms dalintis energija savo transporto priemonių įkrovimui ir namams, galime efektyviau išnaudoti savo laiką ir energiją nei kada anksčiau.

 


[1] Pateikta baigiamajam homologavimo procesui