LOS ANDŽELO PARODA BUVO SKIRTA ĮVAIRIŲ FORMŲ IR DYDŽIŲ ELEKTROMOBILIAMS / Ivuana / Naujienos

LOS ANDŽELO PARODA BUVO SKIRTA ĮVAIRIŲ FORMŲ IR DYDŽIŲ ELEKTROMOBILIAMS

Ši paroda skirta vien elektra varomiems – pačių naujausių formų, spalvų ir dydžių automobiliams.

Šių metų renginyje „Nissan LEAF" ir „Infiniti LE" pirmąkart stovėjo šalia vienas kito.

„Tai bene stipriausias pareiškimas parodoje", – sakė „Nissan Motor Co., Ltd." vykdomasis viceprezidentas Andy Palmeris.

Parodoje buvo eksponuojami elektra varomi automobiliai, autobusai ir netgi keturračiai. Šįkart automobilių gamintojai ir vairuotojai labiau susitelkė ne į tradicinius švaros bei ekologijos ir elektrinių transporto priemonių klausimus, bet į malonumą teikiančius dalykus. Pirmąją dieną susirinkę žiūrovai galėjo išbandyti elektra varomus automobilius.

„Šių technologijų srityje „Nissan" iš tiesų yra lyderė ir jai tikrai ši sritis yra sava", – teigė Palmeris. „Nissan" jau yra pardavusi 28 000 „LEAF" modelių visame pasaulyje.

Anot Palmerio, didžiausias iššūkis buvo vairuotojų mokymas. Jis teigė, jog daugelis dar nežino, kaip vairuojant elektromobilį, tokį kaip „LEAF", galima pritaikyti savo vairavimo patirtį.

„Manau, jog vienas dabartinių mūsų uždavinių yra neapsiriboti šiandien matomais šalininkais, bet atsigręžti į pragmatikus – į tuos, kurie pažvelgę į automobilį pasakytų, jog šis automobilis man iš tiesų labai naudingas, nes jo bendros eksploatavimo išlaidos yra mažos."

Šių metų 26-ajame elektromobilių simpoziume pristatyta daug įvairių elektrinių sprendimų – nuo automobilių iki kroviklių bei akumuliatorių. Tai rodo didžiulį šios srities augimą ir padidėjusį susidomėjimą ja. „Dabartinis mūsų tikslas – siekti, kad ir toliau žengtume koja kojon su naujomis tendencijomis", – kalbėjo Palmeris.

Jei norite apie tai sužinoti daugiau, žiūrėkite renginio vaizdo reportažą čia.