„NISSAN" UŽSITIKRINO DIDŽIAUSIĄ IKI ŠIOL TURĖTĄ VASARIO MĖNESIO RINKOS DALĮ EUROPOJE / Ivuana / Naujienos

„NISSAN" UŽSITIKRINO DIDŽIAUSIĄ IKI ŠIOL TURĖTĄ VASARIO MĖNESIO RINKOS DALĮ EUROPOJE

Po rekordinių 2011 metų „Nissan" dar galingiau pradėjo 2012-uosius ir šiandien paskelbė, kad praeitą mėnesį pasiekė didžiausią vasario mėnesio kada nors turėtą Europinę rinkos dalį. Nors apskritai automobilių rinka sumenko maždaug 4 proc., „Nissan" pardavimai išaugo 5,5 proc. (parduota 56 733 vienetai) ir kompanijai atiteko 4,1 proc. rinkos dalies.
 
Tokį gerą rezultatą nemaža dalimi lėmė jau kurį laiką trunkantis „Nissan" dominavimas populiariajame lengvųjų visureigių (angl. crossover) segmente - 55 proc. mėnesio rezultato sudarė Anglijoje pagamintų „Qashqai" ir „Juke", kartu su „Murano", pardavimai.
 
Ženevos automobilių parodoje „Nissan" atskleidė savo viziją, kaip ketina plėsti lengvųjų visureigių seriją. Kompanija pristatė būsimos kartos koncepcinį modelį - novatorišką ir patrauklų hibridinį „Hi-Cross".
 
Viena iš vasario mėnesį geriausiai pasirodžiusių šalių buvo Rusija, kurioje pardavimas išaugo 37 proc. iki 15 000 vienetų, o užimama rinkos dalis pasiekė 7,5 proc. Beje, tarp užsienio gamintojų užimama rinkos dalis padidėjo beveik iki 9 proc.
 
Neseniai „Nissan" paskelbė, kad nuo šių metų lapkričio mėnesio Toljačio gamykloje bus pradėtas gaminti specialiai Rusijos rinkai sukurtas visiškai naujas „Almera" sedanas.
 
Pardavimas Jungtinėje Karalystėje, lyginant su praėjusių metų vasario mėnesiu, išaugo net 72 proc., o Prancūzijoje padidėjo 11 proc.
 
„Nissan" viceprezidentas Guillaume Cartier, atsakingas už pardavimus Europoje, pasakė: „Nissan" puikiai pradėjo 2012 metus, ir tris pastaruosius mėnesius, taip pat praeitų metų rugsėjo mėnesį, užėmė 4% su viršum rinkos. Ženevoje parodėme tik keletą iš tų modelių, kurie padės išlaikyti ir net padidinti turimą dalį.
 
Mes patvirtinome, kad automobilis, kuris bus sukurtas „INVITATION" koncepcijos pagrindu, JK Sanderlando gamykloje bus pradėtas gaminti nuo 2013-ųjų vidurio. Šis modelis ne tik padės įsteigti 2000 naujų darbo vietų, bet ir taps vienu technologiškai pažangiausių ir stilingiausių automobilių, konkuruosiančių B segmente. O Europoje gaminamų mūsų automobilių skaičius dėl to dar žymiai išaugs.
 
Taip pat buvo malonu pranešti, kad šių metų gale bus pradėta prekiauti „Juke NISMO". Jis taps pirmuoju modeliu, kurį mūsų legendinis sportinių automobilių padalinys pasiūlys masinei rinkai.
 
Dar paskelbėme, kad iki 2014-ųjų pagal „eNV200" koncepciją bus sukurtos keleivinė ir lengvojo komercinio automobilio versijos. Tai dar labiau sustiprins mūsų kompanijos pirmavimus elektromobilių segmente."