„NISSAN NAVARA ENGUARD CONCEPT“: NEPRILYGSTAMAS BET KOKIOS VIETOVĖS GELBĖJIMO PIKAPAS SU NEŠIOJAMAISIAIS EV AKUMULIATORIŲ PAKETAIS / Ivuana / Naujienos

„NISSAN NAVARA ENGUARD CONCEPT“: NEPRILYGSTAMAS BET KOKIOS VIETOVĖS GELBĖJIMO PIKAPAS SU NEŠIOJAMAISIAIS EV AKUMULIATORIŲ PAKETAIS

„Navara" paremta avarinio gelbėjimo koncepcija pasižymi nešiojamaisiais EV akumuliatorių paketais
Būdama „Nissan" pažangaus mobilumo dalimi ji parodo naują „Nissan" EV akumuliatorių panaudojimo galimybę
Koncepcija pademonstruoja, kad apdovanojimus pelnęs „Nissan Navara" yra tinkamas naudoti sudėtingiausiomis sąlygomis
 
1.11.2016 – „Nissan Navara EnGuard Concept" yra patvarus ir išmanus pikapas bet kokiai vietovei, sukurtas naudoti kaip gelbėjimo platforma atšiauriausiose ir ekstremaliausiose pasaulio vietose. Jo pasaulinis debiutas įvyko 2016 m. Hanoverio automobilių parodoje.

„Navara EnGuard Concept" padarytas pagal „Nissan Navara Double Cab" versiją, dabartinę tarptautinio pikapo apdovanojimo laimėtoją, ir pasižymi daugybe specialių dizaino elementų ir našumo patobulinimų. Į juos įeina pažangus dronas, teikiantis svarbią informaciją apie gelbėjimo komandoms galinčius grėsti pavojus.

 

Jis taip pat žymi nešiojamojo akumuliatoriaus bloko prototipo, suprojektuoto ir sukurto „Nissan", pasaulinį debiutą. Jis naudoja prekės ženklo išbandytą ir patikrintą EV akumuliatoriaus technologiją, jau naudojamą keliuose 100 % elektriniuose „Nissan LEAF" ir „e-NV200". Pardavusi daugiau nei 250 000 „Nissan" EV visame pasaulyje, kompanija pirmauja šiame sparčiai besivystančiame sektoriuje ir turi pakankamai kompetencijos tyrinėti naujų transporto priemonių sektorius ir klientų galimybes ateityje.

Kai akumuliatorių blokai prijungti transporto priemonės krovinių skyriuje, jie nuolat veikia įkrovimo režimu, papildomi 2,3 litro 190 PS dvigubos turbinos dyzelinio variklio, kad prireikus būtų paruošti naudoti avarinėse situacijose. Abu įrenginiai yra 2 kW ir naudoja septynis „Nissan" EV akumuliatorių modulius, esančius klimato sąlygoms atspariuose apdirbto aliuminio korpusuose.

Du įvesties (įkrovimo) ir penki išvesties (iškrovos) lizdai integruoti kiekviename akumuliatorių pakete, kurių galai įdubę, kad būtų patogu nešti. Gelbėjimo aplinkoje jie gali būti naudojami su specialia pjovimo arba sunkių krovinių kėlimo įranga ir buvo specialiai sukurti kaip efektyvi benzininio generatoriaus alternatyva.

Visiškai neteršiantys aplinkos ir nenaudojantys degalų nešiojamieji akumuliatorių blokai taip pat gali būti naudojami uždarose patalpose, pvz., pastatuose arba urvuose. Papildomi maitinimo lizdai integruoti kiekvienoje pikapo krovinių skyriaus pusėje.

„Nissan" pažangaus mobilumo vizijos dalis yra „Nissan" atliekami tyrimai, kaip novatoriška EV akumuliatorių technologija galėtų būti labiau integruota visuomenėje. Šie akumuliatorių blokų prototipai pateikia realų pavyzdį, kaip juos galima taikyti naujuose sektoriuose, norint siūlyti švaresnės ir tvaresnės energijos sprendimus.

 

Likusią krovinių skyriaus vietą užima ištraukiami stiklo pluošto dėklai. Negiliame viršutiniame dėkle yra lengvi daiktai, pvz., abipusio ryšio radijo aparatai, virvės ir kirvis. Apatinis dėklas yra gilesnis ir siauresnis, jame laikomi dideli daiktai, pvz., deguonies balionas ir gaivinimo rinkinys, gelbėjimosi liemenės ir plūdurai.

Pagrindinis gelbėjimo transporto priemonės vaidmens elementas yra dronas „DJI Phantom 4", galintis veikti iki 6 000 metrų aukštyje. Jis sveria vos 1 380 gramų ir gali beveik 30 minučių skristi iki 20 metrų per sekundę greičiu ir perduoti vaizdus atgal į transporto priemonę. Jie matomi iškylančiame HD ekrane, paslėptame krovinių skyriaus sienelėje.

Lyginant su standartiniu „Nissan Navara", bendras „Navara EnGuard Concept" važiuoklės aukštis buvo padidintas 50 mm, suteikiant daugiau atstumo iki žemės ir dar labiau pagerinant transporto priemonės galimybes nuvažiuoti bet kur. Ratų gaubtuose yra specialūs viršsparniai su naujais lietais šoniniais laipteliais tarp jų.

Salono stogo linija visiškai perdaryta ir yra 136 mm aukštesnė nei standartiniame „Navara". Joje integruota galinga 360 laipsnių šviesos diodų apšvietimo įranga su avarinėmis mėlynai mirksinčiomis šviesomis, pritvirtintomis keturiuose kampuose ir matomomis iš visų pusių.  Suderintos mirksinčios šviesos yra integruotos visų keturių viršsparnių viršuje ir perdarytuose rūko žibintuose bei galinių žibintų grupėse

Kuriant transporto priemonę spalvų pasirinkimas buvo kruopščiai apgalvotas, ypatingą dėmesį skiriant gelbėjimo transporto priemonės vaidmeniui. Pvz., „Nissan" tyrimai parodė, kad fluorescencinė žalia yra pastebimiausia spalva dieną ir ją lengviausia atpažinti daltonikams. Dėl šios spalvos ant ratų ir šoninių laiptelių transporto priemonė bus lengvai pastebima, kai ją apšvies artėjančių transporto priemonių priekiniai žibintai.

„Navara EnGuard Concept" paremta geriausių specifikacijų „Tekna" apdailos lygiu, todėl turi daug standartinių funkcijų, praverčiančių gelbėjimo situacijose. Į jas įeina „NissanConnect" palydovinės navigacijos sistema greičiausiam maršrutui rasti, dviejų sričių klimato valdymas ir šildomos sėdynės dėl keleivių komforto.

Naudingiausias yra novatoriškas „Nissan" aplinkinio vaizdo stebėjimas – 360 laipsnių kameros sistema, valdymo skydelio ekrane rodanti neužstojamą transporto priemonės ir jos aplinkos vaizdą iš viršaus. Tai idealus įrankis gelbėtojams, leidžiantis judėti sudėtingoje bekelės vietovėje nešvaistant laiko išlipimui iš transporto priemonės.

Transporto priemonė buvo patobulinta ir mechaniškai. Kaip ir visi „Navara", jis sukurtas su patvaria kopėčių formos rėmo važiuokle, bet pasižymi visiškai reguliuojama našia pakabos sistema, dar labiau pagerinančia pajėgumą bekelėje.

Philippe’as Guerin-Boutaudas, įmonės „Nissan" viceprezidentas lengvųjų komercinių transporto priemonių reikalams, komentavo: „Nissan Navara" yra patvarus ir išmanus pikapas, kuriuo klientai gali kasdien pasikliauti, norėdami nuvažiuoti bet kur ir veikti bet ką. „Nissan Navara EnGuard Concept" praplečia šį principą, pademonstruodamas, kad apdovanojimus pelnęs mūsų pikapas puikiai tinka sudėtingiausioms vietovėms ir gyvybių gelbėjimui."

Jis tęsė: „Navara EnGuard Concept" atvertė naują „Nissan" pažangaus mobilumo vizijos puslapį su mūsų įsipareigojimu aplinkos apsaugai ir aukų išvengimui. Mūsų EV nešiojamojo akumuliatoriaus bloko prototipas atskleidžia, kaip „Nissan" ateityje integruos savo visame pasaulyje žinomą EV akumuliatorių technologiją ir kompetenciją naujuose sektoriuose."

Daugiau informacijos apie „Navara EnGuard Concept" funkcijas ir technologiją ir įvairių nuotraukų ir vaizdo įrašų ieškokite http://newsroom.nissan-europe.com