NISSAN TOLIAU INVESTUOS Į SANDERLANDO GAMYKLĄ / Ivuana / Naujienos

NISSAN TOLIAU INVESTUOS Į SANDERLANDO GAMYKLĄ

27.10.2016  — Šiandien „Nissan Motor Company Ltd.”, po vadovų komiteto susirinkimo, paskelbė, kad sekančios kartos „Qashqai" ir „X-Trail" bus gaminami Sanderlando gamykloje Jungtinėje Karalystėje.

„Nissan" priėmė sprendimą po to, kai Jungtinės Karalystės vyriausybė įsipareigojo užtikrinti, kad Sanderlendo gamykla išliks konkurencinga. Priėmus šį sprendimą, „Nissan" kompanija padidins investicijas į gamyklą užtikrindama ir išlaikydama darbo vietas 7 000 gamyklos darbuotojų.


„Su malonumu pranešu, kad „Nissan" kompanija ir toliau investuos į Sanderlando gamyklą. Mūsų darbuotojai ir toliau išlaiko aukštą gamyklos konkurencinį lygį pasaulinėje automobilių pramonėje. Čia gaminami aukštos kokybės ir aukštos vertės produktai kiekvieną dieną." – sakė „Nissan" kompanijos vadovas Karlosas Gonas. "Gavus Jungtinės Karalystės vyriausybės garantijas ir paramą, mes nusprendėme gaminti naujos kartos „Qashqai" ir „X-Trail" modelius Sandelrando gamykloje. Sveikinu Britanijos Ministrės Pirmininkės Teresos Mei įsipareigojimą Britanijos automobilių pramonei bei bendram industrijos strategijos vystymui."

„Nissan” Sanderlando gamykla pradėjo veikti 1986 metais, o nuo konvejerio jau nuriedėjo beveik 9 milijonai automobilių. Kas trečias Britanijoje pagamintas naujas automobilis yra surinktas Sanderlande. Tai didžiausia Jungtinėje Karalystėje veikianti automobilių gamykla istorijoje. 80% visos produkcijos yra eksportuojama į daugiau kaip 130 rinkų pasaulyje. Sanderlande per 10 metų pagaminta virš 2 milijonų „Qashqai” modelio automobilių. Be 7 000 darbuotojų, dirbančių gamykloje, Sanderlando gamykla užtikrina dar 28 000 darbo vietų tiekimo grandies įmonėse. „Nissan” kompanija į Sanderlando gamyklą jau investavo daugiau kaip 3.7 milijardų svarų sterlingų.