„NISSAN“ RENGIASI 2016 M. LE MANO LENKTYNĖMS / Ivuana / Naujienos

„NISSAN“ RENGIASI 2016 M. LE MANO LENKTYNĖMS

  • „Nissan" yra padėties šeimininkė Le Mano trasoje.
  • „Nissan" dominuoja „LM P2" klasėje nuo 2011 m.

Legendinis olimpinis dviračių sporto čempionas Chrisas Hoy sėkmingai įveikė kasmet vykstančius Le Mano lenktynių bandymus „Circuit de la Sarthe" trasoje ir laukia savo pirmojo pasirodymo 24 valandų trukmės Le Mano lenktynėse.
Šiame parą trunkančiame automobilių maratone Hoy debiutuos „LM P2" klasėje, atstovaudamas „Algarve Pro Racing" komandai su „Nissan" variklio varomu „Ligier" bolidu. Jo partneriai – „Renault-Nissan Alliance" lenktynininkas Andrea Pizzitola ir britų lenktynininkas Mike Munemannas.

2015 m. Europos Le Mano lenktynių „LM P3" klasės čempionas įveikė 30 legendinės Le Mano trasos ratų (408,88 km) ir yra pasirengęs išbandyti savo jėgas tradicinėse Prancūzijos ištvermės lenktynėse. Jis bus pirmasis vasaros olimpinių žaidynių medalininkas, dalyvaujantis šios serijos lenktynėse.
„Automobilis manęs nepavedė. Bandymų sesijos pradžioje trasa buvo slidi, tačiau aš likau patenkintas net ir tokiomis sąlygomis pasiektais rato apvažiavimo laiko rezultatais. Man pavyko juos pagerinti, važiuojant vis greičiau, – pasakojo Hoy. – Smagu vėl atsidurti šioje trasoje – ji išties puiki. Laukdamas savaitgalį vyksiančių lenktynių, iš tiesų esu susikoncentravęs ne į rezultatus. Aš tik stengiuosi padaryti viską, kas nuo manęs priklauso. Kai sėdžiu už automobilio vairo, sutelkiu visas savo jėgas, tačiau neperlenkiu lazdos, ir mėginu pasiekti lenktynių finišą. Tai tokia užduotis – tiesiog reikia ištverti lenktynes. Savo mintimis neužbėgu į priekį, tiesiog darau viską, ką galiu. Kai tik pradedi galvoti apie pergalę ar vietą ant prizininkų pakylos, paprasčiausiai išsiblaškai ir atitrūksti nuo to, ką darai."
2012 m. Londone Hoy tapo sėkmingiausiu visų laikų britų olimpiečiu. Po metų jis pasitraukė iš dviračių sporto ir atsigręžė į savo „hobį" – automobilių sportą.
 
2014 m. „Nissan", kaip Didžiosios Britanijos olimpinės komandos rėmėja, pirmą kartą pakvietė Hoy dalyvauti Didžiosios Britanijos „GT" čempionate su „Nissan GT-R NISMO GT3". Jis turėjo baigti intensyvią vairuotojų rengimo programą. Ši programa skirta perkvalifikuoti sėkmingus „GT Academy" „žaidėjus" į profesionalius pilotus.
 
Pirmajame savo sezone Hoy laimėjo prizinę vietą, o praėjusiais metais dalyvavo Europos Le Mano serijos lenktynėse su naujos klasės „LM P3" prototipu, varomu „Nissan" variklio.
 
Hoy su „Team LNT" komanda laimėjo trejas iš pirmųjų ketverių lenktynių. Jis pilotavo „Ginetta" su „Nissan" varikliu, o jo partneris buvo Charlie Robertsonas. Šios pergalės padėjo užsitikrinti „LM P3" čempiono titulą asmeninėje įskaitoje.
Birželio 13 d. (pirmadienį) numatyta Hoy, Pizzitola bei Munemanno ir „Algarve Pro" komandos 24 val. trukmės Le Mano lenktynių administracinė patikra (14.50 val.) ir techninė patikra (15.30 val.). Pirmasis pasirodymas Le Mano trasoje įvyks birželio 15 d. (trečiadienį).

 Le Mano lenktynių bandymų dieną „LM P3" klasėje dominavo „Nissan" komandos 

Per vykusius 24 val. trukmės Le Mano lenktynių bandymus „LM P2" klasėje viešpatavo „Nissan" ir „NISMO" komandos, laiko įskaitoje užėmusios 19 iš 20 aukščiausių vietų.
Šių metų Le Mano lenktynėse 33 proc. visų jose dalyvaujančių automobilių bus varomi „Nissan" variklių. Šiandien šie automobiliai su 4,5 l 450 AG varikliais įveikė 1431 „Circuit de la Sarthe" trasos ratą – iš viso 19 503 km per dviejų ir keturių valandų trukmės sesijas.
„Eurasia Motorsport" komandai atstovaujantis garsus prancūzų lenktynininkas Tristanas Gommendy su „Nissan" variklio varomu „Oreca" bolidu buvo greičiausias.
Antrąją vietą  bandymų dieną užėmė „Signatech Alpine" komanda, aplenkdama „G-Drive Racing No.26 Oreca" varžovus.
Į Le Maną rengtis lenktynėms sugrįžo ne vieną pergalę „Super GT" čempionate „Nissan" atnešęs Tsugio Matsuda, kuris lenktyniaus su „KCMG" komanda, praėjusiais metais tapusia lenktynių nugalėtoja „LM P2" klasėje. 
Trejose ankstesnėse lenktynėse Matsuda startavo su „KCMG" komanda: 2014 m. Silverstoune ši komanda užėmė antrąją vietą ir tame pačiame sezone laimėjo FIA Pasaulio ištvermės lenktynių čempionato etapą „Circuit of the Americas" trasoje. 

Le Mane „Nissan" nusiteikusi pelnyti dar vieną pergalę „LM P2" klasėje

Po savo pirmojo pasirodymo 2011 m. „Nissan" tapo pagrindine jėga tarp „LM P2" klasės varžovų. „Nissan" ir „NISMO" komandos pasirengusios pademonstruoti savo pranašumus ir 2016 m.
2016 m. sezonas bus paskutinis, kai lenktyniaujama su VK specifikacijų galios agregatais. Kitą sezoną „LM P2" automobiliams bus taikomi nauji reglamentai, su kuriais įsigalios mono klasės variklio formulė.
Pirmajame „Intercontinental Le Mans Challenge" etape „Sebring International Raceway" trasoje debiutavusi „Nissan" laimėjo 61 iš 66 ILMC, FIA Pasaulio ištvermės lenktynių čempionato ir Europos Le Mano serijos lenktynių. Jos laimėjimų koeficientas yra stulbinantis – 92 proc.
Praėjusį sezoną „Nissan" su „G-Drive Racing" komanda skynė laurus Pasaulio ištvermės lenktynių čempionate, su „Greaves Motorsport" – Europos Le Mano serijos lenktynėse, o su „KCMG" pelnė ketvirtąją pergalę 24 val. trukmės Le Mano lenktynėse.
FIA Pasaulio ištvermės lenktynių čempionato centru tapo ir „Nissan" varikliai. Visos „LM P2" klasės ekipos 2016 m. pasirinko „NISMO" galios agregatus.
Šalia 20 automobilių, startuojančių 24 val. trukmės Le Mano lenktynėse, galios agregatais „Nissan" aprūpins ir visus 22 „LM P3" prototipus, dalyvaujančius „Road to Le Mans" paramos lenktynėse, kurios vyks šeštadienio rytą, prieš prasidedant 24 val. trukmės lenktynėms.

Lenktynių kalendorius

Birželio 11–12 d.

Japonijos „Formulės 3" čempionatas, Suzukos trasa, Japonija

Birželio 12–13 d.

24 val. trukmės Le Mano lenktynių techninė patikra

Birželio 18–19 d.
24 val. trukmės Le Mano lenktynės
„Australian Supercars", „Hidden Valleyc" trasa, Darvinas, Šiaurės teritorija
„Nissan Micra Cup", „Autodrome St-Eustache" kompleksas, Kvebekas, Kanada

Birželio 25–26 d.
„Blancpain GT Series Endurance Cup", „Circuit Paul Ricard" trasa, Prancūzija
„Pirelli World Challenge", „Road America" trasa, Viskonsinas, JAV