„NISSAN QASHQAI“ – POPULIARIAUSIAS 2015 METŲ AUTOMOBILIS BALTIJOS ŠALYSE / Ivuana / Naujienos

„NISSAN QASHQAI“ – POPULIARIAUSIAS 2015 METŲ AUTOMOBILIS BALTIJOS ŠALYSE

„Nissan" ir toliau nepaliaujamai karaliauja krosoverių segmente, o kompanijos perkamiausias modelis „Nissan Qashqai" ir toliau diktuoja naujų automobilių rinkos madas. Kol kiti gamintojai karštligiškai skuba pristatyti savo pirmuosius krosoverius, mėgindami atsiriekti bent gabalėlį didžiulės „Qashqai" sėkmės, „Nissan" kompanijos „arkliukas"  toliau dominuoja rinkoje ir sėkmingai konkuruoja su rinkoje iki šiol populiariais hečbekais ir sedanais. Tačiau, akivaizdus „Nissan Qashqai" populiarumas rodo, kad išaušo nauja - krosoverių era.

 

Remiantis 2015 m. naujų automobilių registracijos duomenimis, visus laurus nuskynė perkamiausias „Nissan" modelis „Qashqai": jis tapo paklausiausiu ir populiariausiu automobiliu Baltijos šalyse (2015 m. čia parduoti 2872 modeliai). „Qashqai" ir toliau diktuoja standartus Europos rinkos krosoverių segmente, kurį jis sukūrė prieš daugiau nei aštuonerius metus. 2014 m. „Nissan" vasarį rinkose pasirodęs naujasis „Qashqai" perėmė visame pasaulyje pirkėjų pamėgto pirmtako privalumus. 2015 m. pagal perkamumą Estijoje ir Latvijoje šis automobilis užėmė pirmąją vietą (parduota atitinkamai 1170 ir 886 vnt.), o Lietuvoje – trečiąją (parduoti 836 vnt.), nors tarp privačių pirkėjų jis vis dar turi didžiausią paklausą. Kalendorinius metus Baltijos šalyse „Nissan" baigė pasiekusi 7,7 proc. rinkos dalį (didžiausią iki šiol per kalendorinius metus) ir pardavusi 4655 naujus automobilius. 

Galime užtikrintai pareikšti, jog pagrindinis šiuos sėkmingus rezultatus lėmęs veiksnys buvo puikiai suderintas „Qashqai" vidaus ir važiavimo komfortas, sumaniai sujungtų pažangių saugos technologijų sistema „Nissan Safety Shield" ir patrauklus kainos bei kokybės santykis. „Qashqai" įdiegtų „Safety Shield" technologijų maksimaliam keleivių, kitų eismo dalyvių ir pėsčiųjų saugumui užtikrinti efektyvumą įrodė nepriklausomos naujų automobilių saugumo vertinimo organizacijos „Euro NCAP" įvertinimas. Dėl įspūdingų rezultatų, pasiektų atliekant visus pagrindinius susidūrimo ir apsaugos testus, „Euro NCAP" organizacija „Qashqai" automobilį paskelbė saugiausiu visoje mažų šeimyninių automobilių rinkoje 2014 metais – jis surinko daugiau taškų už visus kitus išbandytus automobilius.

Tokį automobilio populiarumą galima paaiškinti labai paprastai. Šis automobilis yra ne tik praktiškas, ekonomiškas ir išsiskiriantis tinkamu kainos bei kokybės santykiu, bet ir puikiai pritaikytas prie Baltijos šalių pirkėjų gyvenimo būdo. „Qashqai" yra komfortiškas automobilis, kuriuo patogu kasdien važinėti mieste, taip pat praktiškas ir saugus, todėl puikiai tinka savaitgalio išvykoms ir ilgesnėms atostogų kelionėms. 

„Qashqai" – gausiai tituluotas automobilis. Per paskutiniuosius septynerius metus šis modelis pelnė daugybę pramonės apdovanojimų. Naujasis „Qashqai" tęsia šią tradiciją. Tik pasirodęs naujosios kartos modelis susižėrė krūvą apdovanojimų:

  • Lietuvos „Metų automobilis 2015"
  • Lietuvos „Šeimos metų automobilis 2015"
  • Lietuvos „Saugiausias metų automobilis 2015"
  • „WhatCar?" (JK) – „Metų automobilis 2014"
  • „WhatCar?" (JK) – „Metų mažas visureigis 2014, 2015 ir 2016"
  • „Auto Express New Car Awards" (JK) – „Metų krosoveris 2014"
  • „EURO NCAP" – „Metų saugiausias mažas šeimyninis automobilis 2014"
  • „Kiekvieno išleisto cento vertas automobilis 2015"– „Baltic Top Gear Awards 2015"
  • Danijos „Metų miesto visureigis 2014 ir 2015"

Šiuo metu „Nissan" plečia apdovanoto „Qashqai" asortimentą, papildydama jį nauja „N-Connecta" komplektacijos versija. Naujasis modelis užima tarpinę padėtį tarp „Acenta" ir aukščiausio lygio „Tekna" versijų, dar labiau priartindamas pažangias „Nissan" technologijas prie platesnės auditorijos. Naujos komplektacijos modelio išorei būdingi tamsinti galiniai langai. Savo automobilio išvaizdą dar labiau norintys pagyvinti pirkėjai gali rinktis papildomą „Design" komplektą, kurį sudaro 18 colių lengvojo lydinio ratlankiai, panoraminis stiklinis stogas ir stogo bėgeliai.

„Qashqai" komplektuojama saugos, komforto ir pramoginė įranga byloja apie neblėstantį „Nissan" pasiryžimą užtikrinti naujų technologijų prieinamumą kuo platesnei pirkėjų grupei. Pagrindinis vaidmuo atitenka aplinkinio vaizdo monitoriui (AVM) – garsiai pagalbinei „Nissan" vairavimo ir automobilio statymo sistemai, kuri leidžia vairuotojui tiesiogiai matyti savo automobilio aplinkos vaizdą iš viršaus. AVM yra visiškai integruotas į naujausią „Qashqai" navigacijos ir pramoginę „NissanConnect" sistemą, kurią sudaro įvairios technologijos, tarp jų išmaniojo telefono jungtis ir pažangi palydovinė navigacijos sistema.

Kalbant apie kitą į standartinę „Qashqai N-Connecta" modelio komplektaciją įtrauktą komforto įrangą, minėtina elektroninio rakto sistema ir variklio paleidimo mygtukas, priekiniai bei galiniai automobilio statymo jutikliai ir automatiškai patamsėjantis galinio vaizdo veidrodėlis.

Dar vienas šios komplektacijos modelio privalumas – gausus saugos įrangos paketas. Šioje versijoje kaip standartinė įranga montuojamas „Nissan" pripažintas „Safety Shield" technologijų komplektas. Taigi dar daugiau vairuotojų gali mėgautis ramybės jausmą suteikiančiomis technologijomis, kurios segmente pasirodo pirmą kartą. Šį komplektą sudaro išankstinio avarinio stabdymo, kelio ženklų atpažinimo, nukrypimo iš važiuojamosios juostos įspėjimo ir pagalbinė tolimųjų šviesų sistemos. „Nissan Qashqai N-Connecta" modeliai gali būti komplektuojami su visais siūlomais varikliais ir transmisijomis. Pirkėjui telieka išsirinkti jo širdžiai mieliausią „Nissan Qashqai" versiją.

Nuo gamybos pradžios 2014 m. naujasis „Qashqai" buvo gaminamas kas 62 sekundes (po 58 modelius per valandą) Sanderlando gamyklos 1-oje gamybos linijoje. Dėl savo išskirtinės kokybės, dizaino ir technologijų „Qashqai" ir toliau lieka perkamiausiu krosoveriu Europoje.