„NISSAN“ IR „ENEL“ SUJUNGĖ JĖGAS, SIEKDAMI PAVERSTI ELEKTRINES TRANSPORTO PRIEMONES MOBILIAISIAIS ENERGIJOS ŠALTINIAIS / Ivuana / Naujienos

„NISSAN“ IR „ENEL“ SUJUNGĖ JĖGAS, SIEKDAMI PAVERSTI ELEKTRINES TRANSPORTO PRIEMONES MOBILIAISIAIS ENERGIJOS ŠALTINIAIS

  • Vyksta pirmieji į elektros tinklą integruotų elektrinių transporto priemonių  bandymai
  • Perdavimo iš transporto priemonės į elektros tinklą (V2G) technologija iš esmės pakeis energijos valdymo sistemas, suteikdama lankstumo ir stabilizuodama tinklą
  • Vartotojai ir įmonės galės sutaupyti, naudodami prijungtas elektrines transporto priemones pelnui kurti 

21-osios JT konferencijos klimato kaitai (COP21) metu Paryžiuje,  „Nissan", perkamiausio pasaulyje elektrinio automobilio „Nissan LEAF" gamintojas, ir „Enel", antra pagal dydį energetikos kompanija Europoje pagal įdiegtą pajėgumą, pasirašė susitarimą, iš esmės pakeisiantį klientų ir verslo energijos valdymą.

 Abi kompanijos susivienijo, kad sukurtų novatorišką „Vehicle 2 Grid" sistemą, leidžiančią vairuotojams ir energijos vartotojams valdyti asmeninius „energijos centrus", turinčius galimybę naudoti, kaupti ir grąžinti perteklinę elektros energiją į tinklą.

Šiuo metu jau vyksta į elektros tinklą integruotų transporto priemonių perspektyvumo bandymai, šios sistemos išbandomos pirmą kartą, taip parodant, kaip elektrinės transporto priemonės gali aktyviai prisidėti prie energetikos rinkos plėtros.

 Polas Vilkoksas, „Nissan Europe", komentavo: „Nissan" yra pasaulinis elektrinių transporto priemonių lyderis. Tuo užsiimame ilgiau nei bet kas kitas, pardavėme daugiau nei bet kas kitas, ir turime labiausiai užtikrintų planų ateičiai. Novatoriškas bendradarbiavimas su „ENEL" yra tobulas tokių planų pavyzdys, kai automobilis naudojamas ne tik kaip transporto priemonė kelyje, bet ir kaip energijos šaltinis namams arba biurui. Galiausiai elektrinės transporto priemonės taps visiškai integruota nacionalinės elektros sistemos dalimi visoje Europoje." Jis taip pat pridėjo "Tvaraus transporto ateičiai reikalingi geresni ryšiai tarp transporto priemonių, komunalinių paslaugų, atsinaujinančios energijos šaltinių ir pastatų. Todėl šiandienos pranešimas toks svarbus – tai pirmas žingsnis link realiai integruotos automobilių energijos ekosistemos. Susiliejant energetikos ir automobilių sektoriams ir ateityje didėjant elektros vartojimui, patobulinto energijos valdymo galimybės bus didesnės nei bet kada anksčiau. Perdavimo iš transporto priemonės į elektros tinklą technologija yra žingsnis link šios vizijos ir pabrėžia „Nissan" įsipareigojimą visai EV ekosistemai – ji apima daug daugiau nei vien tik vairavimą."

 

Dėl susitarimo su „ENEL Group", pirmosios į elektros tinklą integruotos transporto priemonės bus pristatytos valstybėse, kurių reglamentai leidžia pakankamą vertės kūrimą. Danija surengs pirmąją bandymų seriją kartu su Vokietija, Nyderlandais ir kitais Šiaurės Europos regionais. Šios pastangos yra dalis „Enel" ir „Nissan" įsipareigojimo palaikyti visą elektrinių transporto priemonių ekosistemą, neapsiribojant pačiu automobiliu ir teikiant naujas paslaugas energetikos pramonei.

Ernestas Ciora, vyriausiasis „Enel" pareigūnas atsakingas už inovacijas, pareiškė: „Enel" yra energetikos pramonės lyderis, kalbant apie V2G įkrovimo infrastruktūros vystymą ir pristatymą pasaulinėje rinkoje. Elektrinių transporto priemonių integracija yra esminis žingsnis link ateities elektros sistemos, nes jis nebėra tik mobilumo sprendimas. Perdavimo iš transporto priemonės į elektros tinklą ir panašios technologijos gali pertvarkyti energetikos sistemas, todėl mielai dirbsime kartu su „Nissan" vystydami šią viziją. Didėjant tinklo apkrovimui ir priklausomybei nuo iškastinio kuro, perdavimo iš transporto priemonės į tinklą pritaikymas suteiks EV savininkams galimybę kaupti ir grąžinti ekologišką energiją atgal į tinklą. Tai ypatingas elektrinio mobilumo laikotarpis. Ši sąjunga leis viską sujungti: „Enel" ir „Nissan" kartu turi viską, ko reikia, norint pristatyti klientams naujų paslaugų ir suteikti jiems naujų būdų naudoti automobilius ir gauti iš jų naudos. V2G yra viena iš inovacijų, galinčių pagerinti gyvenimą ir visą pasaulį dabartinėms ir ateities kartoms. Tai labai atitinka „Enel" inovacijų „mantrą", kuriant geresnes klimato sąlygas mūsų pasaulyje." 

Perdavimo iš transporto priemonės į elektros tinklą (V2G) technologija leidžia elektrines transporto priemones visiškai integruoti į elektros tinklą, taip pat pagerinant tinklo pajėgumus apdoroti atsinaujinančią energiją, todėl atsinaujinantys energijos šaltiniai dar labiau paplis ir bus įperkamesni. V2G įkrovimo infrastruktūra ir elektrinės transporto priemonės su V2G kartu suteiks elektromobilių savininkams ir įmonėms su dideliais elektromobilių parkais galimybę kurti mobilius energijos centrus, integruojant transporto priemones į tinklą. Sistema veikia leisdama „LEAF" savininkams prisijungti įkrovimui mažo poreikio ir pigaus tarifo laikotarpiais su galimybe panaudoti transporto priemonės akumuliatoriuje sukauptą elektros energiją namuose, kai kainos aukštesnės, arba tiekti energiją atgal į tinklą, uždirbant papildomo pelno. 

Pavyzdžiui, Prancūzijoje, kur yra 38 milijonai transporto priemonių, o dabartinis elektros generavimo pajėgumas yra 130 GW, ateityje, kai visos kelių transporto priemonės bus elekltromobiliai / PHEV, transporto priemonių integracija į elektros tinklą galės sukurti iki 380 GW (triskart daugiau nei nacionalinis Prancūzijos generavimo pajėgumas) menamą jėgainę.

„Nissan" ir „Enel" pasirašytame susitarime taip pat numatomas bendradarbiavimas dėl kitų novatoriškų sprendimų, pvz., energijos valdymo paslaugų, naudojant 2-ojo gyvavimo ir naujus akumuliatorius ir įkrovimo stoteles elektrinių taksi kooperatyvams.