„NISSAN" 2014-ŲJŲ ŽENEVOS AUTOMOBILIŲ PARODOJE / Ivuana / Naujienos

„NISSAN" 2014-ŲJŲ ŽENEVOS AUTOMOBILIŲ PARODOJE

Visiškai atnaujinta krosouverių šeima pirmą kartą demonstruojama vienoje vietoje

  • Naujutėlis „X-Trail", turintis krosouverio genus diktuoja naujus C-SUV segmento standartus.
  • Naujasis „Qashqai" pristato naują krosouverių dizaino erą.
  • Be to, Ženevos automobilių parodoje „Nissan" pristatys dar vieną savo didėjančios krosouverių šeimos atstovą.

„Nissan" demonstruoja savo modelių įvairovę ir aistrą technologijoms

  • Europos parodoje debiutuoja įspūdinga koncepcija „BladeGlider".
  • Debiutuoja visiškai gamybai paruošta nulinės emisijos „e-NV200" versija.
  • „GT-R Nismo" - visų laikų greičiausio „Nissan" serijinės gamybos automobilio debiutas Europoje.

„Nissan" toliau siekia tapti pirmaujančiu Azijos gamintoju regione

  • Didelis Europoje pagamintų, savo klasėse pirmaujančių modelių populiarumas.
  • Augančios „Nissan" gamyklų JK ir Ispanijoje gamybinės apimtys.

„Nissan" lyderystė krosouverių segmente dar labiau išryškėja 84-ojoje Ženevos automobilių parodoje, kur lygių sau neturinti „Nissan" krosouverių šeima griežia pirmuoju smuiku. Apie „Nissan" vykdomą krosouverių segmento plėtrą byloja naujasis „X-Trail" ir naujasis „Qashqai", o Ženevoje prie jų prisijungs dar vienas naujos kartos modelis.

2014-ųjų metų Ženevos automobilių parodoje taip pat demonstruojama „Nissan" aistra inovacijoms. Apie neblėstantį „Nissan" troškimą kurti, projektuoti ir diegti naujas technologijas byloja pasaulinis modelio „e-NV200" su nuline emisija debiutas ir „GT-R Nismo" Europinė premjera.

Bendrovės naujienos

Kadangi modernių ir novatoriškų „Nissan" automobilių paklausa yra pasiekusi rekordines aukštumas, o rinkai pristatomi nauji bei atnaujinti modeliai, 2014 metais Europos gamyklose bus pagaminta kaip niekad daug lengvųjų automobilių, krosouverių ir lengvųjų komercinės paskirties automobilių. Dėl didelės populiariausių automobilių, tokių kaip „Nissan Qashqai" ir elektrinio „Nissan LEAF", paklausos ir prasidėsiančios antrojo elektromobilio „e-NV200" modelio gamybos „Nissan" gamyklos JK, Ispanijoje ir Rusijoje dar padidins savo gamybinius pajėgumus. Ir tai dar ne viskas. Europoje veikiančios „Nissan" gamyklos atlieka išties didžiulį darbą - pernai apie 80 procentų Europoje parduotų „Nissan" automobilių buvo pagaminti Europoje. Per 30 metų, kai pradėta gamyba Europoje, „Nissan" šiame žemyne pagamino daugiau kaip 10 milijonų automobilių.

Naujasis „X-Trail"

Naujasis „X-Trail" dabar visiškai integruotas į „Nissan" krosouverių asortimentą - modernios visureigio savybės jame suderintos su populiariais „Nissan" krosouverių dizaino ir inžineriniais elementais. Naujasis modelis taip pat turi novatoriškų šiame sektoriuje dar nenaudotų technologijų, tokių kaip Bi-LED priekiniai žibintai, „Nissan Safety Shield" sistema, visiškai integruota trečios kartos navigacijos, informacijos bei pramogų sistema „NissanConnect".

Ant „Renault-Nissan" aljanso „Common Module Family" platformos gaminamas naujasis „X-Trail" tapo gerokai praktiškesnis - sėdynės išdėstytos „teatro stiliumi", antrosios eilės sėdynes galima stumdyti, įrengta visiškai integruota trečioji sėdynių eilė, joje daugiau vietos kojoms ir galvai.

Šios radikalios dizaino ir inžinerinės naujovės pavertė naująjį „X-Trail" automobiliu, kuris puikiai įsilieja į didžiausią ir universaliausią visureigių / krosouverių asortimentą rinkoje.

„e-NV200" gamybos pradžia

Bendrovė „Nissan", siekdama toliau dominuoti elektromobilių sektoriuje, sukūrė modelį „e-NV200", pasižymintį beprecedenčiais patobulinimais, nuline emisija ir itin mažomis eksploatavimo išlaidomis. „e-NV200" sujungia dviejų apdovanojimais įvertintų automobilių - „Nissan LEAF" (buvęs Pasaulio metų automobilis) ir „Nissan NV200" (buvęs Tarptautinis metų furgonas) - geriausias savybes ir yra pasirengęs pakeisti miesto veidą.

„e-NV200" turi panašią kaip garsiojo „Nissan LEAF" elektrinę pavarą, o iš NV200 perėmė vieną didžiausių savo klasėje krovininio skyriaus tūrį, todėl jis yra praktiškas ir universalus automobilis, galintis vežti žmones bei krovinius be jokios taršos ir be jokio triukšmo. Nuo gegužės mėnesio prekyboje pasirodysiantį „e-NV200" bus galima įsigyti kaip furgoną arba penkiavietį keleivinį automobilį („Combi" arba prabangesnė „Evalia" versija). Tikslinė „e-NV200" auditorija yra įmonės, tačiau jis patiks ir privatiems pirkėjams, turintiems dideles šeimas.

„GT-R Nismo"

Europoje pristatomas serijinės gamybos versijos „Nissan GT-R Nismo" yra greičiausias ir moderniausias „Nissan" iki šiol sukurtas serijinės gamybos sportinis automobilis. Naujasis „GT-R Nismo" buvo tobulinamas legendinėje Niurburgringo Norsdschleife ir tapo greičiausiai šios trasos ratą įveikusiu serijinės gamybos automobiliu. Jis tobulai įkūnija „Nismo" prekių ženklo dvasią ir pasižymi kvapą gniaužiančiu greičiu bei dinaminėmis savybėmis.

Naująjo „GT-R Nismo" širdis yra „Nismo" inžinierių smarkiai modifikuotas 600 AG, 3,8 litro, V6 tipo variklis su dviejomis turbinomis. Šiam modeliui įdiegtas aerodinaminis paketas, sukuriantis papildomą 100 kg prispaudimo jėgą ir specialiai suderinta, Europos keliams sureguliuota, pakaba. Tai yra įspūdingiausias iki šiol pagamintas „GT-R" modelis.

„Nissan BladeGlider" koncepcija

Ženevoje Europos auditorijai pirmą kartą pristatomas drąsus koncepcinis modelis „BladeGlider", metantis iššūkį tradicinei sportinių automobilių dizaino sampratai. „BladeGlider" kūrėjai įkvėpimo sėmėsi iš novatoriško „Nissan" lenktyninio automobilio ZEOD RC, prireikus galinčio važiuoti nulinės emisijos režimu (jis 2014 m. dalyvaus Le Mano 24 valandų lenktynėse pagal „56 garažo" taisykles). Priekinė šio koncepcinio automobilio dalis yra itin siaura, todėl iš viršaus automobilis primena lėktuvą priglaustais sparnais. Kadangi ličio jonų akumuliatoriai ir varikliai įtaisyti tarp galinių ratų, „BladeGlider" svoris paskirstytas optimaliai, priekiui tenkanti apkrova smarkiai sumažinta, o galios perdavimas optimalus.

Naujasis „Qashqai"

Vieno sėkmingiausių modelių „Nissan" istorijoje estafetę perimantis naujasis „Qashqai" Ženevos automobilių parodoje tikrai turi ką parodyti. Šis naujos kartos modelis, rodantis kelią į naują krosouverių dizaino erą, jau susilaukė didžiulio automobilių mėgėjų ir žurnalistų dėmesio. Dabar jo gamyba rekordus mušančioje „Nissan" gamykloje Sanderlande (JK) vyksta visu pajėgumu. Naujasis „Qashqai" toliau užima „Nissan" krosouverių segmento lyderio poziciją, siūlydamas klientams daug pirmą kartą šiame segmente pritaikytų technologijų ir novatoriškų bei praktiškų dizaino sprendimų. Tarp naujovių yra „Nissan Safety Shield" sistema- vienas universaliausių rinkoje siūlomų saugos sistemų paketas, naujausia sistema „NissanConnect", leidžianti visiškai integruoti „Android" sistemą palaikantį arba „Apple iOs" išmaniuosius telefonus.

###

Apie „Nissan" Europoje

„Nissan" yra daugiausiai veiklos Europoje vykdantis užsienio gamintojas. Įmonėje dirba daugiau nei 14 500 žmonių, atliekančių projektavimo, tyrimo ir plėtros, gamybos, logistikos, pardavimų bei rinkodaros darbus. Praėjusiais metais „Nissan" gamyklose Jungtinėje Karalystėje, Ispanijoje ir Rusijoje buvo pagaminta daugiau nei 635 000 įvairių automobilių: apdovanojimus laiminčius „crossover" klasės automobilius, SUV ir komercinės klasės automobilius ir populiariausią pasaulyje elektromobilį Nissan LEAF, kurio klientų pasitenkinimo indeksas siekia net 97%, o net 95% savininkų jį rekomenduotų įsigyti kitiems. Šiandien Europai „Nissan" siūlo 24 skirtingus ir naujoviškus gaminius bei turi galimybę tapti pirmaujančiu Azijos prekės ženklu Europoje.

Nissan Nordic Europe Ltd.

Nissan Nordic Europe Oy yra Nissan importo ir marketingo padalinys veikiantis Suomijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Danijoje, Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. Kompanijoje dirba apie 181 darbuotojai, o būstinė įsikūrusi Suomijoje.www.nissan.lt