„NISSAN QASHQAI“ SU SISTEMA „PROPILOT“: JAU PREKYBOJE / Ivuana / Naujienos

„NISSAN QASHQAI“ SU SISTEMA „PROPILOT“: JAU PREKYBOJE

Nuo gegužės „Nissan Qashqai“ miesto visureigį galima įsigyti ir su sistema „ProPILOT“ - pažangia technologija.

Susijęs vaizdas

„ProPILOT“ pagerina valdymą, padėdama vairuoti, greitėti ir stabdyti. Ji veikia vienoje juostoje greitkeliuose ir yra optimizuota važiavimui mažais greičiais spūstyse arba dideliu pastoviu greičiu kelyje.

Ji sumažina nuovargį ir įtampą bei pagerina saugumą, sustiprina bendrą valdymą ir pasitikėjimo jausmą, išvaduodama vairuotojus nuo nuobodžių vairavimo elementų.

Nors sistema „ProPILOT“ yra pirmasis „Nissan“ etapas link autonominio vairavimo, „Qashqai“ visureigyje ši technologija reikalauja pastovaus vairuotojo dėmesio, reiškia rankos išlieka ant vairo, o akys į kelią. Taigi, vairuotojas vis dar lieka atsakingas už automobilio kontrolę.

Ryan Gains, „Nissan Europe“ miesto visureigių padalinio generalinis vadovas, komentavo: „„ProPILOT“ dar labiau sustiprins „Qashqai“, pirmaujančio miesto visureigio, poziciją Europoje.“

Paprastai ir intuityviai naudojama, „ProPILOT“ įjungiama vairuotojui paspaudus „ProPILOT“ mygtuką, esantį ant „Qashqai“ vairo dešiniojo stipino. Paspaudus šalia esantį mygtuką „SET“, palaikomas nustatytas greitis ir saugus atstumas iki priekyje esančio automobilio. Greitį ir atstumą galima reguliuoti.

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „propilot nissan qashqai“

„Qashqai“ visiškai sustos, jei to reikalaus eismo sąlygos. Ji automatiškai pajudės, jei automobilis stovės maždaug tris sekundes arba trumpiau. Stovint ilgiau, vairuotojas turės paspausti mygtuką „RESUME“ arba švelniai paliesti akceleratorių.

„ProPILOT“ taip pat padeda „Qashqai“ išlikti pasirinktos juostos centre greitkelyje, aptikdama aplink esančias baltas linijas.

„ProPILOT“ būsena visą laiką rodoma prietaisų skydelyje. Vaizdinius perspėjimus lydi garsiniai signalai.

Technologija veikia remdamasi duomenimis apie eismą ir kelio sąlygas, kuriuos teikia „Qashqai“ priekiniame stikle sumontuota kamera ir radaras, esantis priekinėse grotelėse už „Nissan“ ženklelio.

Ryan tęsė: „ProPILOT“ yra pavyzdinė „Nissan“ pažangaus mobilumo programos technologija. Ji aiškiai parodo mūsų įsipareigojimą vairuotojams kurti daugiau pasitikėjimo teikiančią, labiau jaudinančią ir labiau susietą ateitį.“

2017 m. atnaujintas „Nissan Qashqai“ modelis turi ženklių patobulinimų lyginant su pirmtakais. Jie sutelkti į keturias sritis – naują, šiuolaikišką išorės dizainą; aukštos kokybės vidaus apdailą; geresnes vairavimo charakteristikas; ir „Nissan“ pažangaus mobilumo technologijų įtraukimą, suteikiant vairuotojams dar daugiau patogumo, užtikrintumo ir pasitikėjimo.

„Qashqai“ yra sėkmingiausias „Nissan“ modelis Europoje per visą 83 metų istoriją, nuo 2007 m. jo parduota maždaug 2,3 mln. vienetų.

Jis gaminamas pažangiausioje „Nissan“ gamykloje Sanderlende, JK. Sausio mėnesį ten nuo konvejerio nuriedėjo jau trimilijoninis „Qashqai“.